Ενταση και μικροεπεισόδια από μέλη της Χρυσής Αυγής στην Αστόρια κατά την προβολή ντοκιμαντέρ - iefimerida.gr

Ενταση και μικροεπεισόδια από μέλη της Χρυσής Αυγής στην Αστόρια κατά την προβολή ντοκιμαντέρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέα πρόκληση προχώρησαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη, όταν μετά το τέλος της προβολής ντοκιμαντέρ που αφορούσε την ελληνοαμερικανική αριστερά εισέβαλαν στην αίθουσα και προσπάθησαν να παρέμβουν με ντουντούκα, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να τους απομακρύνουν και να υπάρξουν διαπληκτισμοί και χειροδικίες.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει τον τίτλο «Ταξισυνειδησία», έχει ως αντικείμενο την παρουσία των μεταναστών στο ριζοσπαστικό εργατικό κίνημα των Ηνωμένων Πολιτειών και τη διαδρομή της ελληνοαμερικανικής αριστεράς από τις αρχές του 20ου αιώνα έως τα χρόνια των Μακαρθικών διώξεων, αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», ενώ η προβολή έγινα στη «Σταθάκειο» αίθουσα στην έδρα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων.

Μετά το τέλος της προβολής του, περίπου πέντε μέλη του ακροδεξιού κόμματος, επιχείρησαν να παρέμβουν στη συζήτηση που ακολούθησε, κρατώντας μια ντουντούκα. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση των διοργανωτών που τους απομάκρυναν από την αίθουσα. Κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής αποχώρησής τους υπήρξαν διαπληκτισμοί, χειροδικίες και σπρωξίματα, ενώ οι Χρυσαυγίτες φώναζαν προς τους παρευρισκόμενους: «θα πεθάνετε κομμούνια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ