Ζίζεκ: Εκανα χιούμορ, δεν συμβούλευσα τον ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει...γκουλάγκ - iefimerida.gr

Ζίζεκ: Εκανα χιούμορ, δεν συμβούλευσα τον ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει...γκουλάγκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ επιχείρησε να ανασκευάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν και τον σάλο που προκλήθηκε για τα όσα είπε περί ...στρατοπέδων συγκέντρωσης.

«Παραδέχομαι το σφάλμα μου, αλλά το σχόλιο μου ήταν ξεκάθαρα σαρκαστικό. Τι θα μπορούσαν να πιστέψουν όσοι με άκουσαν; Ότι πραγματικά συμβούλευα το ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει γκουλάγκ;» διερωτάται ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Ο Σλαβόι Ζίζεκ τονίζει ότι όσοι τον γνωρίζουν ή έχουν διαβάσει τα βιβλία του ξέρουν ότι απορρίπτει το σταλινικό μοντέλο.

Αναφερόμενος στην κριτική που του ασκήθηκε από τη ΝΔ για την φράση ότι «όσοι δεν υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα πρέπει να πάρουν εισιτήριο πρώτης θέσης χωρίς επιστροφή για τα γκουλάγκ» κάνει λόγο για «ταύτιση της νεοπουριτανικής Αριστεράς με την παλιά συντηρητική Δεξιά» όπου και οι δύο έχουν χάσει την αίσθηση του χιούμορ.

Ο Ζίζεκ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει φτιάξει ήδη «μικρά γκουλάγκ για μετανάστες», επικρίνει τη ΝΔ λέγοντας ότι ανήκει στα άκρα της πολιτικής ζωής και σημειώνει πως ο νέος σταλινισμός είναι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ