Στη «Ζωή της Αντέλ» ο Χρυσός Φοίνικας -Ελληνίδα η πρωταγωνίστρια - iefimerida.gr

Στη «Ζωή της Αντέλ» ο Χρυσός Φοίνικας -Ελληνίδα η πρωταγωνίστρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συζητήθηκε όσο καμία άλλη, καταχειροκροτήθηκε στις προβολές της και τώρα πλέον το «La Vie d'Adele» («H Ζωή της Αντέλ») είναι και επίσημα η ταινία του Φεστιβάλ Καννών που απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα στην επίσημη τελετή λήξης.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Αμπντελατίφ Κεσίς, παρέλαβε συγκινημένος το βραβείο μαζί με τις εξαιρετικές του πρωταγωνίστριες, την ελληνικής καταγωγής Αντέλ Εξαρχόπουλος και την Λεά Σεντού, και ολοκλήρωσε το λόγο του καλώντας τους πάντες «να εκφραστούν και να αγαπήσουν ελεύθερα».

Το Μεγάλο Βραβείο, τη δεύτερη σημαντικότερη διάκριση της βραδιάς, κέρδισε το «Inside Llewyn Davis» των αδερφών Κοέν, ενώ το Βραβείο της Επιτροπής απέσπασε η ταινία «Like Father, Like Son» του Κόρε-Εντά Χιροκάζου.

Το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας απέσπασε ο Μπρους Ντερν για την ταινία «Νεμπράσκα» του Αλεξάντερ Πέιν, ενώ το αντίστοιχο βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας δόθηκε στη Μπερενίς Μπεζό για το «Παρελθόν» του Ασγκάρ Φαραντί - μια μικρή έκπληξη αφού η Αντέλ Εξαρχόπουλος θεωρούνταν το απόλυτο φαβορί.

Για την σκηνοθεσία του στην ταινία «Heli» βραβεύτηκε ο Αμάτ Εσκαλάντε, ενώ καλύτερο σενάριο ανακηρύχθηκε εκείνο της δραματικής ταινίας «A Touch of Sin» του Ζία Ζανγκέ

Η Χρυσή Κάμερα, το βραβείο για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη, απονεμήθηκε στον πρώην κριτικό κινηματογράφου και πλέον κινηματογραφιστή Άντονι Τσεν από τη Σιγκαπούρη, για την ταινία του «Ilo Ilo», που προβλήθηκε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ