Άρχισε στη Bουλή η μάχη του μεσοπρόθεσμου - iefimerida.gr

Άρχισε στη Bουλή η μάχη του μεσοπρόθεσμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου, την ψήφιση του οποίου θέτει ως προϋπόθεση η ΕΕ για την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας. Στην κυβέρνηση υπάρχει αγωνία για βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ενδεχομένως θα καταψηφίσουν. Θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόγραμμα, που προκαλεί την αντίδραση της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων, θα τεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη και ο εφαρμοστικός νόμος την Πέμπτη.

Δεν τίθεται θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ούτε θέμα επιβολής κομματικής πειθαρχίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος.

Έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα για εξοικονόμηση 600 εκατ. ευρώ χωρίς πρόσθετα μέτρα, προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες από την απόσυρση της διάταξης για τις αποδείξεις, ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, τα 300 εκ. ευρώ θα προκύψουν από μια πιο ρεαλιστική εκτίμηση των εσόδων του 2011, ενώ τα άλλα 300 εκ. ευρώ από περαιτέρω περικοπές δαπανών.

Να ψηφιστεί από 180 βουλευτές το Μεσοπρόθεσμο ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ