Ενεργειακά πατώματα μετατρέπουν την κίνηση σε ηλεκτρική ενέργεια - iefimerida.gr

Ενεργειακά πατώματα μετατρέπουν την κίνηση σε ηλεκτρική ενέργεια

Ενεργειακά πατώματα μετατρέπουν την κίνηση σε ηλεκτρική ενέργεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα Kinetic floors, έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε γήπεδα και τερέν στίβου, ωστόσο τώρα η ιδέα πρόκειται να εφαρμοστεί και σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Η εταιρία Energy Floors δημιούργησε ένα φωτιζόμενο πάτωμα που ταιριάζει απόλυτα για το πάτωμα των ντίσκο και διπλασιάζει την ενέργεια που παράγεται. Οπως εξηγούν οι κατασκευαστές του το πάτωμα LED-lit μετατρέπει τις κινήσεις των χορευτών σε ωφέλιμη ηλεκτρική ενέργεια.

Τα ενεργειακά δάπεδα για τις ντίσκο έχουν τη δική τους γεννήτρια που συλλέγει και αποθηκεύει την ενέργεια καθώς οι χορευτές πατούν πάνω του και στη συνέχεια τη μετατρέπει σε ηλεκτρισμό, τροφοδοτώντας ηχοσυστήματα κι φωτισμούς μέσα στο κλαμπ.

Ηδη το νυχτερινό κέντρο Temple στο Σαν Φρανσίσκο έχει εγκαταστήσει το συγκεκριμένο πάτωμα, χρησιμοποιώντας την ενέργεια των πελατών του για να παράγει ηλεκτρισμό για τη μουσική και τα φώτα.

Μετά από μια νύχτα κλάμπινγκ σε ένα κατάμεστο νυχτερινο κέντρο,το ενεργειακό δάπεδο έχει αποθηκεύσει ανανεώσιμη ενέργεια αρκετή για να καλύψει όλες τις ανάγκες της επόμενης νύχτας, αφού κάθε χορευτής μπορεί να δημιουργήσει 5 έως 20 βατ ενέργειας μέσα σε μία νύχτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ