Δια... ποδός Ρόμπεν, το Τσάμπιονς Λιγκ στην Μπάγερν Μονάχου

Εμπειρία - πάθος, σημειώσατε... 1! Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε με 2-1 την Ντόρτμουντ στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Λονδίνο, κατακτώντας το πολύτιμο τρόπαιο έπειτα από έναν συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά.

Η Ντόρτμουντ βασίστηκε κυρίως στο πάθος των παικτών της που επιθυμούσαν να πανηγυρίσουν έναν ευρωπαϊκό τίτλο έπειτα από πολλά χρόνια. Αντίθετα, το πλεονέκτημα για την Μπάγερν, ήταν η μεγάλη εμπειρία της.

Το σκορ άνοιξε η Μπάγερν με τον Μάντζουκιτς στο 60ο λεπτό, για να ισοφαρίσει γρήγορα η Ντόρτμουντ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκιντογκάν στο 68ο λεπτό. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Λεβαντόφσκι. Ωστόσο η Μπάγερν δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, καθώς ένα λεπτό πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού, ο Ρόμπεν, με ωραία ενέργεια, χάρισε τη νίκη-τίτλο στην ομάδα του.

Το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό που αποζημίωσε τους φιλάθλους που παρακολούθησαν από κοντά την αναμέτρηση.

Οι αρχικές συνθέσεις:

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Αλάμπα, Ντάντε, Μπόατενγκ, Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ, Ριμπερί, Ρόμπεν, Μίλερ, Μάντζουκιτς

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Σμέλτσερ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Πίστσεκ, Μπέντερ, Γκιντόγκαν, Γκρόσγκροιτς, Ρόις, Μπλαστσικόφσκι, Λεβαντόφσκι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ