Βορειοαφρικανός μαχαίρωσε στον λαιμό στρατιώτη στο Παρίσι - iefimerida.gr

Βορειοαφρικανός μαχαίρωσε στον λαιμό στρατιώτη στο Παρίσι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο περιστατικό με επίθεση σε στρατιώτη σημειώθηκε, αυτή τη φορά στο Παρίσι όπου ένας γάλλος στρατιώτης κατά την διάρκεια περιπολίας μαχαιρώθηκε από έναν άνδρα Βορειοαφρικανικής καταγωγής, αναφέρει το Reuters.

Οπως επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων, ο στρατιώτης τραυματίστηκε χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, ενώ η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, επικαλείται αστυνομικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης ήταν περίπου 30 ετών με μούσι, ενώ κάτω από το μπουφάν του φορούσε ένα ρούχο αραβικού τύπου

Ο στρατιώτης περιπολούσε ένστολος, μαζί με άλλους δύο άνδρες, στο πλαίσιο του γαλλικού σχεδίου επαγρύπνησης κατά της τρομοκρατίας Vigipirate, όταν κάποιος τον πλησίασε από πίσω γύρω στις 18:00 (τοπική ώρα) και τον μαχαίρωσε στο λαιμό με ένα μαχαίρι ή ένα σουγιά.

Ο Ολάντ, από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα, σχολίασε το γεγονός λέγοντας πως ο άνδρας καταζητείται και η αστυνομία διερευνά όλες τις πληροφορίες.

«Δεν ξέρουμε ακόμα τις ακριβείς περιστάσεις της επίθεσης ή την ταυτότητα του επιτιθέμενου, αλλά εξετάζουμε όλες τις εκδοχές», είπε στους δημοσιογράφους ο Ολάντ.

Ο Πιέρ-Αντρέ Πεϊβέλ, επικεφαλής της αστυνομίας για την περιοχή Ο-ντε-Σεν, δήλωσε πως ο στρατιώτης έχει χάσει πολύ αίμα αλλά θα επιβιώσει και πως νοσηλεύεται σε κοντινό στρατιωτικό νοσοκομείο.

«Τα τραύμα φαίνεται πως είναι αρκετά σοβαρό, αλλά δεν απειλεί τη ζωή του», είπε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι iTele.

Ο Πεϊβέλ είπε πως ο άνδρας κατάφερε να διαφύγει σε ένα πολυσύχναστο σημείο της περιοχής Λα Ντεφάνς προτού οι άλλοι δύο στρατιώτες, που περπατούσαν μπροστά του, μπορέσουν να αντιδράσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ