Ζίζεκ: Το σχόλιό μου για τα γκουλάγκ ήταν ξεκάθαρα σαρκαστικό - iefimerida.gr

Ζίζεκ: Το σχόλιό μου για τα γκουλάγκ ήταν ξεκάθαρα σαρκαστικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον σάλο που προκλήθηκε μετά τη δήλωσή του ότι «όσοι δεν υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα πρέπει να πάρουν εισιτήριο πρώτης θέσης χωρίς επιστροφή για τα γκουλάγκ» μίλησε ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ, ο οποίος επεσήμανε ότι το σχόλιό του ήταν «ξεκάθαρα σαρκαστικό».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο κ. Ζίζεκ τονίζει ότι όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία του ή τον γνωρίζουν ξέρουν ότι είναι κατά του σταλινικού μοντέλου, ενώ αναφερόμενος στην κριτική που του ασκήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Ζίζεκ δήλωσε πως υπάρχει μια «ταύτιση της νεοπουριτανικής Αριστεράς με την παλιά συντηρητική Δεξιά» όπου και οι δύο έχουν χάσει την αίσθηση του χιούμορ.

Τέλος, ο Σλοβένος φιλόσοφος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ήδη φτιάξει «μικρά γκουλάγκ για μετανάστες», ενώ υποστήριξε πως η Νέα Δημοκρατία ανήκει στα άκρα της πολιτικής ζωής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ