Δένδιας για αντιρατσιστικό: Οι ιδέες δεν ποινικοποιούνται όσο αποκρουστικές κι αν είναι - iefimerida.gr

Δένδιας για αντιρατσιστικό: Οι ιδέες δεν ποινικοποιούνται όσο αποκρουστικές κι αν είναι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψή του για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εκφράζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ο οποίος τονίζει ότι οι ιδέες δεν μπορεί να ποινικοποιηθούν όσο αποκρουστικές κι αν είναι.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» ανέφερε ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί στον κολασμό συγκεκριμένων πράξεων ή στην παρότρυνση για διάπραξή τους, ενώ ερωτηθείς για την πολιτική βεντέτα που έχει ανοίξει με τη Χρυσή Αυγή είπε:

«Απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή ανοχή», παραδέχεται ωστόσο ότι «ως κοινωνία αφήσαμε να μετατραπούν ολόκληρες περιοχές σε γκέτο εξαθλίωσης, ανεχθήκαμε επί αρκετά χρόνια τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας και δείξαμε ατολμία στην επιβολή του νόμου. Η κατάσταση όμως έχει αλλάξει με την εφαρμογή του Ξένιου Διός. Ομως θα χρειαστεί χρόνος και κυρίως θα απαιτηθεί να βελτιωθεί η κατάσταση της οικονομίας προκειμένου να αποδυναμωθούν τα αίτια που ενισχύουν τη Χρυσή Αυγή».

Στην ερώτηση αν τάσσεται υπέρ του να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, ο κ. Δένδιας απαντά: «Δεν είναι δόκιμο κόμματα να αποφαίνονται αν άλλα κόμματα θα βγουν εκτός νόμου. Αυτό που εγώ καταθέτω ως πρόταση στον δημόσιο διάλογο είναι να εξετασθεί η σκοπιμότητα ίδρυσης συνταγματικού δικαστηρίου, το οποίο θα έχει ουσιαστική αρμοδιότητα στην ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών και θα έχει τη δυνατότητα να αποκλείει την κάθοδο στις εκλογές όταν υπάρχουν ενδείξεις τεκμηριωμένες ότι ένα πολιτικό μόρφωμα απειλεί το δημοκρατικό πολίτευμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ