Οι δύο κυπριακές offshore εταιρείες, ο Καρούζος, τα ασφάλιστρα και ο εμπρησμός του «Rich» - iefimerida.gr

Οι δύο κυπριακές offshore εταιρείες, ο Καρούζος, τα ασφάλιστρα και ο εμπρησμός του «Rich»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους δράστες και τα αίτια του εμπρησμού του «Rich» μέσω αναζήτησης κινήτρων ψάχνει η αστυνομία. Η έρευνα σε πρώτο στάδιο φέρεται να έχει επικεντρωθεί στην ιδιοκτησία της γνωστής καφετέριας στη Γλυφάδα.

Οπως αναφέρεται στο αστυνομικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει πληροφορίες για δύο κυπριακές υπεράκτιες εταιρείες με έδρα τη Λεμεσό, οι οποίες φέρεται να συμμετείχαν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του «Rich», θεωρώντας πως έτσι θα καταφέρει να βρει τα κίνητρα.

Τα στελέχη της Ασφάλειας που διερευνούν την υπόθεση εξετάζουν την εμφάνιση στην ιδιοκτησία της εταιρείας δύο κυπριακών εταιρειών με έδρα την οδό Πικιώνη στη Λεμεσό, η μία από τις οποίες συσχετίζεται με άλλη υπεράκτια από τις Παρθένες Νήσους. Ερευνούν, επίσης, έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ένα ποσοστό της τάξης άνω του 90% της εταιρείας ανήκε σε άλλους επενδυτές από αυτούς που φέρονται ως διαχειριστές του καταστήματος. Επιπλέον ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή ως μέτοχοι παρουσιάζονταν μέχρι και υπάλληλοι του «Rich».

Συνιδιοκτήτης του κτιρίου ο Γιάννης Καρούζος

Μέσα από την έρευνα η αστυνομία διαπίστωσε πως ένας από τους ιδιοκτήτες του κτιρίου το οποίο εκτός από την καφετέρια στέγαζε τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ ήταν ο γνωστός επιχειρηματίας Ιωάννης Καρούζος, οι συναλλαγές του οποίου ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό ανήκε σε επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα της εστίασης.

Παράλληλα, διερευνούν πιθανές δικαστικές εμπλοκές του ιδιοκτήτη της καφετέριας με άλλους επιχειρηματίες που φέρεται να του απέδιδαν την κατηγορία ότι τους παραπλανούσε. Ο ίδιος, πάντως, στην κατάθεσή του αρνήθηκε ότι είχε δεχθεί οποιαδήποτε απειλή, ότι είχε πέσει θύμα εκβιασμού, μολονότι πριν από ένα μήνα άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο ενός εκ των μετόχων της επιχείρησης, ή ότι υπήρχαν σημαντικά προβλήματα στη διαχείριση του μαγαζιού που το τελευταίο διάστημα παρουσίαζε μεγάλες ζημιές.

Επίσης, οι αστυνομικές αρχές ερευνούν και τα δεδομένα της ασφαλιστικής κάλυψης της καφετέριας, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ σε μεγάλη πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ