Αποκάλυψη – Η βρετανική MI5 είχε προσπαθήσει να στρατολογήσει τον αδίστακτο φονιά του στρατιώτη - iefimerida.gr

Αποκάλυψη – Η βρετανική MI5 είχε προσπαθήσει να στρατολογήσει τον αδίστακτο φονιά του στρατιώτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδιαφέρον των βρετανικών υπηρεσιών εσωτερικών πληροφοριών, της διάσημης MI5, να στρατολογήσει τον Μάικλ Αντεμπολάτζο, ο οποίος την Τετάρτη κατακρεούργησε τον Βρετανό στρατιώτη στο Λονδίνο, αποκάλυψε χθες το βράδυ στο δίκτυο του BBC ένας φίλος του, ο οποίος μετά τη συνέντευξη συνελήφθη.

Σύμφωνα με τον Αμπού Νουσάιμπαχ, ο Αντεμπολάτζο απέρριψε την πρόταση της Μ15 να εργαστεί γι' αυτήν. Η ΜΙ5 δεν σταμάτησε να του τηλεφωνεί έπειτα από ένα ταξίδι του στη Νιγηρία. «Σχεδόν παρενοχλείτο από την ΜΙ5, αυτό είναι κάτι που μου δήλωσε σαφώς», σημείωσε ο Αμπού Νουσάιμπαχ, ο οποίος είχε γνωρίσει τον Αντεμπολάτζο το 2002 και συνέχισε: «Οι υπηρεσίες εσωτερικών πληροφοριών της Βρετανίας ήθελαν να τον ρωτήσουν αν γνώριζε ορισμένα άτομα. Αφού τους είπε ότι δεν γνώριζε αυτά τα άτομα, στη συνέχεια τον ρώτησαν αν ήθελε να εργαστεί γι' αυτούς». Το BBC διευκρίνισε ότι ο Νουσάιμπαχ συνελήφθη μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε.

Η αστυνομία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι πράκτορες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν χθες το βράδυ στο Λονδίνο έναν 31χρονο που ήταν ύποπτος ότι προετοίμαζε ή ήθελε να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες. Ερευνες έγιναν επίσης σε δύο σπίτια στο ανατολικό Λονδίνο, πρόσθεσε η Σκότλαντ Γιάρντ σε ανακοίνωσή της.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν αυτή η σύλληψη συνδέεται άμεσα με τη δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη Λι Ρίγκμπι την Τετάρτη σε δρόμο του Λονδίνου από δύο φερόμενους ισλαμιστές.

Ο άνδρας αυτός συνελήφθη χθες γύρω στις 21:30 τοπική ώρα (23:30 ώρα Ελλάδος) από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σκότλαντ Γιάρντ, στο πλαίσιο του Νόμου κατά της Τρομοκρατίας του 2000.

Αυτός τέθηκε υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του νοτίου Λονδίνου. Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών δέχονταν πιέσεις χθες να εξηγήσουν πώς οι δύο δολοφόνοι του στρατιώτη στο Λονδίνο και ιδιαίτερα ο Μάικλ Αντεμπολάτζο, ένας νεαρός χριστιανός νιγηριανής καταγωγής που προσηλυτίστηκε στο ριζοσπαστικό Ισλάμ, διέφυγαν της προσοχής τους.

Ο 28χρονος Μάικλ Αντεμπολάτζο και ο συνεργός του, ο 22χρονος Μάικλ Αντεμπογουέιλ, οι οποίοι τραυματίστηκαν από τα πυρά της αστυνομίας στον τόπο του εγκλήματος, εξακολουθούσαν χθες να νοσηλεύονται, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ