Κλοπ: Αυτή είναι η μοναδική μας ευκαιρία – Χάινκες: Είμαστε εξωπραγματική ομάδα - iefimerida.gr

Κλοπ: Αυτή είναι η μοναδική μας ευκαιρία – Χάινκες: Είμαστε εξωπραγματική ομάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα στις Μπάγερν και Ντόρτμουντ φάνηκε και στις δηλώσεις των προπονητών τους. Ο Γιούργκεν Κλοπ στάθηκε στο συναισθηματικό κομμάτι της πορείας των Βεστφαλών. Ο Γιουπ Χάινκες είχε τον αέρα του φαβορί και χαρακτήρισε εξωπραγματική την ομάδα του.

Ο προπονητής της Ντόρτμουντ τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπαθώσει εναντίον της Μπάγερν. Την παρομοίασε με τους κακούς ήρωες στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ λόγω της τάσης της να αγοράζει έτοιμη τη συνταγή της επιτυχίας. Σήμερα ήταν πιο χαμηλών τόνων και συναισθηματικός. «Να είστε έτοιμοι για τις λεπτομέρειες», είπε και πρόσθεσε: «Είναι δυο πολύ δυνατές ομάδες που θα παίξουν μεταξύ τους και όλος ο κόσμος θα το δει αυτό. Αυτή η ομάδα έχει αναπτυχθεί αυτά τα πέντε χρόνια και σκεφτόμαστε όλα αυτά που έχουν γίνει για τον σύλλογο. Για αυτό ο τελικός είναι πιο συναισθηματικός για εμάς.

Κάποιοι άνθρωποι ανέβηκαν στο Εβερεστ και άλλοι γύρισαν πίσω δέκα μέτρα πριν από την κορυφή, αλλά τουλάχιστον προσπάθησαν και εμείς προσπαθήσαμε. Πρέπει να παίξουμε καλά αλλιώς δεν θα έχουμε καμία ευκαιρία. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα γιατί είναι μοναδική ευκαιρία».

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών στη συνέντευξη Τύπου ήταν κι ο παλιός, ο αρχηγός Σεμπάστιαν Κελ με τον Ματς Χούμελς. Ο τελευταίος δήλωσε πως έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε στον αστράγαλο την τελευταία εβδομάδα. «Ο φόβος μου ήταν πολύ μεγαλύτερος από το πρόβλημα. Το πόδι μου δεν είναι όπως ήταν πριν αλλά πιστεύω ότι θα είμαι εντάξει για τον τελικό και ελπίζω να μπορέσω να είμαι καλά και για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν».

Ο Κελ από τη μεριά του είπε: «Ο τελικός θα κριθεί από τις λεπτομέρειες. Οι δύο ομάδες ξέρουμε πώς να παίξουμε ο ένας απέναντι στον άλλο, τι τακτικές να ακολουθήσουμε και δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις. Αυτός που θα νικήσει είναι αυτός που θα προσπαθήσει πιο πολύ και θα το δει σαν ευκαιρία και όχι σαν μια κατάσταση που προκαλεί πίεση».

Χάινκες: «Πάντα πίστευα ότι μπορούμε να πάρουμε το Champions League»

Ο Χάινκες πριν την τελευταία μεγάλη παράστασή του στον πάγκο της Μπάγερν άφησε κατά μέρος τις τυπικότητες και τις σεμνοτυφίες. «Ξέρω τι μπορεί να πετύχει η ομάδα μου», είπε και συνέχισε: «Είχα πει πριν από τους αγώνες με τη Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα ότι δεν είμαστε το φαβορί αλλά πάντα πίστευα ότι μπορούμε να κερδίσουμε αυτή τη διοργάνωση. Εχουμε μια εξωπραγματική ομάδα που παίζει σαν σύνολο. Αν το δείξουμε αυτό αύριο μπορούμε να νικήσουμε. Εχουμε προπονηθεί σε πολλά πράγματα, αλλά τα πέναλτι δεν είναι κάτι στο οποίο μπορεί να γίνει προσομοίωση. Σε αυτές τις καταστάσεις και με αυτή την τρομερή πίεση, είναι μια τελείως διαφορετική κατάσταση από ό,τι στην προπόνηση. Αύριο είναι η τελευταία μου ευκαιρία να σηκώσω ένα τέτοιο τρόπαιο με τα χέρια μου».

Στη συνέντευξη Τύπου που καθυστέρησε 10 λεπτά διότι οι «Βαυαροί» κόλλησαν στην κίνηση μίλησαν ο Τόμας Μίλερ και ο Φίλιπ Λαμ. Ο Μίλερ δήλωσε πως θεωρεί ότι δεν έχουν κάποια αδυναμία σαν ομάδα και είπε αστειευόμενος να ρωτήσουν την Ντόρτμουντ ενώ ο Λαμ τόνισε το πόσο σημαντικό ήταν το να αποκλείσουν την Μπαρτσελόνα.

Ο Μίλερ δήλωσε: «Οι άλλοι παίκτες δεν έχουν τόση εμπειρία όση έχω εγώ μετά από τέσσερις τελικούς. Τώρα δεν αισθάνομαι άγχος όπως στους τελευταίους δύο τελικούς, είναι απλά ένα ματς για το Champions League. Φυσικά και θα με πιάσει κάποια στιγμή αλλά το χρειάζεσαι αυτό, για να ξέρεις για ποιο λόγο παίζεις σε αυτό τον αγώνα».

«Η αδυναμία μας; Πρέπει να ρωτήσετε την Ντόρτμουντ αν έχουν αποφασίσει για κάτι. Εχω την αίσθηση ότι δεν έχουμε καμία αδυναμία. Εχουμε παίξει πολλά παιχνίδια και νιώθουμε καλά για αύριο».

Ο Λαμ τόνισε: «Δεν ξέρω αν έχουμε εμείς περισσότερη πίεση. Πάντα υπάρχει πίεση γιατί είμαστε η Μπάγερν, είμαστε πρωταθλητές και έχουμε τον τελικό του Κυπέλλου την άλλη εβδομάδα. Τα τελευταία πέντε χρόνια η Μπαρτσελόνα, ήταν η ΟΜΑΔΑ, κατέκτησαν το Champions League ξανά και ξανά και αυτή ήταν η ομάδα που ξέραμε ότι έπρεπε να νικήσουμε αυτό τον χρόνο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ