Οι βασικές αλλαγές που ετοιμάζει η Apple στο νέο λειτουργικό σύστημα iOS 7 - iefimerida.gr

Οι βασικές αλλαγές που ετοιμάζει η Apple στο νέο λειτουργικό σύστημα iOS 7

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλαγές στο λειτουργικό της σύστημα σχεδιάζει η Apple που ετοιμάζεται να λανσάρει το iOS 7. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το νέο iOS θα έχει πιο απλή εμφάνιση, ενώ εικαστικές διαφοροποιήσεις θα υπάρχουν στο πως θα εμφανίζονται αρκετές εφαρμογές όπως το ημερολόγιο, οι σημειώσεις και το Game Center.

Υπεύθυνος για τις αλλαγές είναι ο νέος σχεδιαστής hardware της εταιρίας, ο Τζόνι Αϊβ που ανέλαβε καθήκοντα έπειτα από την αποχώρηση του Σκοτ Φορσαλ το περασμένο φθινόπωρο. Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τις αλλαγές στο λειτουργικό της σύστημα στις 10 Ιουνίου, αλλά το νέο iOS δεν θα είναι διαθέσιμο πριν το φθινόπωρο.

Ορισμένες από τις αλλαγές στο iOS 7 αναμένεται να είναι οι εξής:

# Η lock screen δεν θα είναι τόσο γυαλιστερή και τα κουμπιά για την εισαγωγή του κωδικού θα είναι μαύρα, στρογγυλά με λευκούς αριθμούς. Οι ειδοποιήσεις, επίσης, θα έχουν επιπλέον κοντρόλ.

# Το drop down Κέντρο Ειδοποιήσεων θα έχει μαύρο φόντο με λευκό κείμενο.

# Υπάρχει πιθανότητα να προστεθούν κι άλλα widgets στο κέντρο ειδοποιήσεων. Widgets που θα σε συνδέουν live με άλλα apps.

# Θα δημιουργηθεί ένα κέντρο ελέγχου για βασικές λειτουργίες όπως η συνδεσιμότητα με Wi Fi και Bluetooth.

# Τα εικονίδια των εφαρμογών θα είναι πιο επίπεδα, δίχως να χάσουν τις στρογγυλεμένες άκρες τους.

# Το βασικό φόντο θα υποστηρίζει πανοραμικές φωτογραφίες και θα μετακινείται αριστερά, δεξιά ανάλογα με το scroll στις διάφορες οθόνες εφαρμογών.

# Βασικές εφαρμογές όπως το Ημερολόγιο, οι Σημειώσεις, το Game Center, ο Καιρός κι άλλες θα έχουν νέο σχεδιασμό. Ο Αϊβ καθάρισε το iOS από όλα τα... σκευομορφικά στοιχεία κάτι που σημαίνει πως οι εφαρμογές δεν θα μοιάζουν πια με πραγματικά αντικείμενα. Για παράδειγμα οι Σημειώσεις δεν θα έχουν ως σήμα το κίτρινο σημειωματάριο.

# Οι φωτογραφίες θα συνδέονται με το Flickr της Yahoo και έτσι θα υπάρχει ένα on line back up. Το Flickr προσφάτως ανακοίνωσε πως θα παρέχει στους χρήστες του χωρητικότητα 1 TB κάτι που σημαίνει πως δεν τίθεται θέμα να μείνετε χωρίς μνήμη.

ΠΗΓΗ: 9to5mac.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ