Οι πέντε πιο διάσημοι Γερμανοί στον κόσμο προβλέπουν το αποτέλεσμα του αυριανού «εμφυλίου» στο Γουέμπλεϊ - iefimerida.gr

Οι πέντε πιο διάσημοι Γερμανοί στον κόσμο προβλέπουν το αποτέλεσμα του αυριανού «εμφυλίου» στο Γουέμπλεϊ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την έκβαση της αναμέτρησης μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Μπορούσια Ντόρτμουντ ρωτήθηκαν επιφανείς Γερμανοί από τον πολιτικό και τον αθλητικό κόσμο.

Με δηλώσεις τους στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine οι επώνυμοι Γερμανοί έδωσαν τη δική τους απάντηση στο καυτό ερώτημα που απασχολεί όλη τη χώρα αλλά και τον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό κόσμο, ποια ομάδα θα στεφθεί «βασίλισσα της Ευρώπης».

Η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε πιο ουδέτερη από όλους και δήλωσε: «Είμαι η Καγκελάριος όλης της Γερμανίας και δεν μπορώ να πάρω θέση, αυτό που θέλω να πω από τη θέση μου στους Γερμανούς πολίτες είναι ότι υπάρχει μία σίγουρη κερδισμένη στο φετινό τελικό και αυτή είναι η Γερμανία».

Από την άλλη ο αντίπαλός της για την Καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ εμφανίστηκε πιο ξεκάθαρος «Αν και τρέφω συμπάθεια για τη Βαυαρία, υποστηρίζω την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ελπίζω οι οπαδοί της Μπάγερν να καταλάβουν. Ελπίζω να δούμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα θα είναι καταπληκτική στο Γουέμπλεϊ και για μένα θα γίνει ακόμη καλύτερη, αν η Ντόρτμουντ παίξει με πάθος και μπει να κερδίσει τον αγώνα με αιχμή τον Λεβαντόφσκι».

Ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τάχθηκε υπέρ της Μπάγερν την οποία θεωρεί φαβορί. Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί στην ανατροπή που πέτυχε η Ντόρτμουντ στα προημιτελικά, στα τελευταία λεπτά του δεύτερου αγώνα με τη Μάλαγα.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ, κράτησε ίσες αποστάσεις και τόνισε ότι «ο αγώνας αυτός είναι το απόλυτο κλάσικο και ο κάθε Γερμανός είναι υπερήφανος και ο νικητής ο πιο υπερήφανος όλων. Ολοι γνωρίζουν ότι, σε οπαδικό επίπεδο, η καρδιά μου χτυπά μόνο για την Κολωνία, όλα τα υπόλοιπα τα αφήνω σε δεύτερη μοίρα και ελπίζω για έναν καλό αγώνα», πρόσθεσε.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι, τέλος, δεν μάσησε τα λόγια του και ρίσκαρε ένα προγνωστικό. «Νομίζω ότι η Μπάγερν θα τραντάξει την Ντόρτμουντ επειδή έχει καλύτερη ομάδα, όμως οι νεαροί παίκτες της Μπορούσια μπορούν να σκοράρουν τουλάχιστον ένα γκολ. Πιστεύω ότι η Μπάγερν θα κερδίσει με σκορ 3-1» δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ