Η 87χρονη ιστορικός Ελένη Αρβελέρ μετά το Κέντρο Δελφών μόλις έγινε πρόεδρος και στο Ιδρυμα Πολιτισμού

Αν και 87 χρονών η διαπρεπής βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ – πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) και μέχρι πρότινος πρόεδρος και του Εθνικού Θεάτρου – ανέλαβε από χθες και την προεδρία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Ταυτόχρονα ο Κώστας Τζαβάρας ανακοίνωσε τη συγχώνευση του Κέντρου Δελφών με το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, υπογραμμίζοντας πως στο πρόσωπο της Ελένης Αρβελέρ το υπουργείο βλέπει ένα πολύτιμο συνεργάτη, ενώ η δουλειά που προσφέρει είναι η καλύτερη δυνατή για την αξιοποίηση του πολιτισμού μας. Διαπρεπής, σεβάσμια, με σημαντικό έργο στην έρευνα και διάδοση της ιστορίας και του πολιτισμού του Βυζαντίου, η Ελένη Γλύκατη Αρβελέρ ανέλαβε την προεδρία των δύο οργανισμών που σύντομα θα εξελιχθούν σε έναν γιγαντωμένο οργανισμό που θα ασχοληθεί κυρίως με την εξωστρέφεια του πολιτισμού. Η ανάθεση αυτή ξενίζει εξαιτίας της ηλικίας της – θα περίμενε κανείς να της ανατεθεί ένας ρόλος συμβούλου ή επίτιμου μέλους, σε αυτές τις κρίσιμες εποχές που η έννοια της ιστορίας αλλά και της σύγχρονης επικοινωνίας είναι καθοριστικές.

Τι προβλέπει η συγχώνευση

Στόχος της συγχώνευσης του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και του πολύπαθου και σταθερά συρρικνωμένου Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού είναι να προκύψει «κάτι πιο ευρύχωρο από θεσμικής πλευράς», όπως τόνισε ο υπεύθυνος για θέματα Πολιτισμού αναπληρωτής υπουργός Κώστας Τζαβάρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ