Οταν στην Κυψέλη...φύλαγαν πρόβατα -Μια άλλη Ελλάδα [βίντεο] - iefimerida.gr

Οταν στην Κυψέλη...φύλαγαν πρόβατα -Μια άλλη Ελλάδα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σύγχρονο ρυθμό της ζωής στο κέντρο της Αθήνας υπό το βλέμμα ενός βοσκού που διατηρεί το μαντρί του μέσα στην Κυψέλη καταγράφει η τηλεοπτική κάμερα, μόλις δυο δεκαετίες πριν.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ της σειράς «Το βλέμμα», το οποίο έχει ως θέμα τη ζωή ενός βοσκού που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας.

Στα πλάνα από την πόλη, διαφαίνεται ο σύγχρονος ρυθμός ζωής και εικόνες από το μαντρί του βοσκού, στο οποίο οι ρυθμοί είναι πιο αργοί.

Ο βοσκός Γιώργος Κρασσάς εκθέτει τους προβληματισμούς του για το μέλλον και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη δουλειά του καθημερινά, με την αλλαγή της δομής της κοινωνίας και του τρόπου ζωής.

Ο κτηνοτρόφος εκφράζει τις απόψεις του για τη σχέση των ανθρώπων με τα ζώα, καθώς και για κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες που έχουν, ενώ αντιτίθεται στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Για να δείτε το ντοκιμαντέρ πατήστε εδώ

Πηγή: αρχείο ΕΡΤ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ