Αδικα κατηγόρησαν τον Πούτιν -Κατά λάθος έπεσε το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο VKontakte - iefimerida.gr

Αδικα κατηγόρησαν τον Πούτιν -Κατά λάθος έπεσε το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο VKontakte

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κορυφαίο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στη Ρωσία, Vkontakte, τέθηκε σήμερα, Παρασκευή στη "μαύρη λίστα" της ρυθμιστικής αρχής εθνικών επικοινωνιών Roskomnazdzor, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα όμως με Ρώσους αξιωματούχους ήταν λάθος που το Vkontakte τοποθετήθηκε σε λίστα απαγορευμένων ιστοσελίδων και σε ορισμένα μέρη της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Πετρούπολης, δεν επιτρέπόταν η πρόσβαση στον ιστότοπο, αλλά πλέον η πρόσβαση έχει αποκατασταθεί.

Το VKontakte έχει 200 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και πέρυσι χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τους αντιπάλους του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ένας εκπρόσωπος της Roskomnadzor δήλωσε πως το σημερινό περιστατικό ήταν "ένα ανθρώπινο λάθος".

Τον περασμένο Νοέμβριο, τέθηκε σε ισχύ ένας αμφιλεγόμενος νόμος, που βάζει ιστοσελίδες που θεωρούνται επιβλαβείς για τα παιδιά σε μαύρη λίστα. Ο νόμος μπορεί να θέτει τους ιστοτόπους εκτός λειτουργίας χωρίς δίκη.

Οι αρχές λένε ότι ο στόχος είναι η προστασία των ανηλίκων από τις ιστοσελίδες που προσφέρουν επιβλαβείς πληροφορίες για τα παιδιά σχετικά με το πως να αυτοκτονήσεις, ή σελίδες που μπορεί να έχουν πορνογραφιφκό υλικό.

Όπως αναφέρει πάντως το BBC oι κριτικοί το βλέπουν ως μια άλλη προσπάθεια του Προέδρου Πούτιν να ασκήσει έλεγχο επί του πληθυσμού και να καταπνίξει την αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ