Ο Υπέροχος Γκάτσμπι στο... σφυρί - iefimerida.gr

Ο Υπέροχος Γκάτσμπι στο... σφυρί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα αντίγραφο της πρώτης έκδοσης του αριστουργήματος του Σκοτ Φιτζέραλντ, «Ο Υπέροχος Γκάτσμπι» δημοπρατεί ο οίκος Sotheby's , με τιμή που αναμένεται να αγγίξει τα 150.000 δολάρια.

Το βιβλίο θα δημοπρατηθεί στη Νέα Υόρκη στις 11 Ιουνίου μαζί με γράμματα και ένα αδημοσίευτο ποίημα του διάσημου συγγραφέα.

«Το βιβλίο είναι πλέον αναγνωρισμένο παγκοσμίως ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα, με την τραγική ιστορία του Τζέι Γκάτσμπι -και ευρύτερα του αμερικανικού ονείρου- να συνηχούν στους αναγνώστες επί πολλές γενεές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γνωστός οίκος δημοπρασιών.

Παρά το γεγονός ότι ο Φιτζέραλντ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής το 1925, όταν δημοσιεύτηκε το βιβλίο, δεν έγινε επιτυχία μέχρι το θάνατό του το 1940, οπότε και αναδείχθηκε ως ένα από καλύτερα αμερικανικά μυθιστορήματα.

Η ανακοίνωση για τη δημοπρασία του βιβλίου έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την πρεμιέρα του ομώνυμου κινηματογραφικού έργου, σε σκηνοθεσία του Μπαζ Λούρμαν και με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή ηθοποιό Λεονάρντο Ντι Κάπριο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ