H Google στη μάχη της αιολικής ενέργειας: Εξαγόρασε εταιρία με ιπτάμενες ανεμογεννήτριες - iefimerida.gr

H Google στη μάχη της αιολικής ενέργειας: Εξαγόρασε εταιρία με ιπτάμενες ανεμογεννήτριες

H Google παράγει αιολική ενέργεια: Εξαγόρασε εταιρία με ιπτάμενες ανεμογεννήτριε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιγμα στον τομέα της ενέργειας αποφάσισε να κάνει η Google με την εξαγορά της εταιρείας Makani Power η οποία χρησιμοποιεί ιπτάμενες ανεμογεννήτριες για την παραγωγή ενέργειας και την ενσωμάτωσή της στον ερευνητικό βραχίονα της εταιρίας Google X

Η Makani Power παράγει ενέργεια με ανεμογεννήτριες τοποθετημένες σε φτερά αεροσκαφών και μάλιστα πρόσφατα χρησιμοποίησε την πρώτη πλήρως αυτόνομη πτήση «φτερωτών» ρομπότ που φέρουν μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους έλικες τους.

Το κόστος της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκε από τη Google, ωστόσο η Makani Power ανέφερε ότι η συνεργασία αυτή «θα επιτρέψει στην εταιρεία να επιταχύνει την έρευνα προκειμένου να καταστεί το κόστος παραγωγής αιολικής ενέργειας ανταγωνιστικά προς τα ορυκτά καύσιμα».

Η Makani Power αντί να χρησιμοποιήσει σταθερούς στροβίλους για την παραγωγή αιολικής ενέργειας, πειραματίζεται με μικρότερες «ιπτάμενες» τουρμπίνες, οι οποίες μάλιστα λειτουργούν και ως έλικες κατά την απογείωση των αεροσκαφών.

Οι ερευνητές της Makani ισχυρίζονται ότι η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών σε πτερύγια είναι αποτελεσματικότερη καθώς απαιτεί λιγότερα υλικά από τους παραδοσιακούς επίγειους πύργους με τουρμπίνες, ενώ τα ιπτάμενα ρομπότ παραγωγής ενέργειας μπορούν ανα πάσα στιγμή να προσγειωθούν προκειμένου να προστατευτούν από πιθανές ζημιές όταν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι ή κακοκαιρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ