Το 2012 πήγαν στη Γερμανία 34.000 Ελληνες μετανάστες - iefimerida.gr

Το 2012 πήγαν στη Γερμανία 34.000 Ελληνες μετανάστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μεγαλύτερο κύμα μεταναστών δέχθηκε η Γερμανία το 2012, καθώς όπως αναφέρει η εφημερίδα Tassspiegel ήρθαν 1.080.936 μεταναστες, με 34.000 Ελληνες να είναι ανάμεσα τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας που επικαλείται η εφημερίδα, οι 34.000 Ελληνες που εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία το 2012, είναι 43% περισσότεροι από την προηγούμενοι χρονιά, ενώ την πρώτη χρονιά της οικονομική κρίσης στη χώρα, είχαν ετοιμάσει «βαλίτσες» για την Γερμανία 12.550 Ελληνες, με τα στοιχεία που παρουσιάζει το δημοσίευμα να δείχνει ένα γενικότερο κλίμα μετανάστευσης από τις χώρες του Νότου, καθώς το 2012 μετακόμισαν στη Γερμανία 29.000 Ισπανοί και 42.000 Ιταλοί.

«Πρωταθλητές» στη φυγή ήταν οι Ελληνες γιατροί, προκειμένου να αποφύγουν την πολυετή αναμονή για ειδικότητα στη χώρα, ενώ στη συνέχεια ήρθαν μηχανικοί, προγραμματιστές, νοσηλευτές και εκπαιδευτικοί, προκειμένου να καλύψουν αρκετές θέσεις που ήταν κενές στη Γερμανία.

Το δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας, πως οι Ελληνες επιστρέφουν στα «θρανία» για να μάθουν γερμανικά, καθώς από το 2010 καταγράφεται αύξηση 10%, ενώ όπως αναφέρεται και οι μικρότερες ηλικίας «φλερτάτουν» με την ιδέα της μετανάστευσης καθώς πέρυσι οι μαθητές Δημοτικού που επέλεξαν ως δεύτερη ξένη γλώσσα τα γερμανικά, είχαν αυξηθεί κατά 15%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ