Ο ΟΗΕ προειδοποιεί: Ο πλανήτης μας κινδυνεύει να ξεμείνει από πόσιμο νερό - iefimerida.gr

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί: Ο πλανήτης μας κινδυνεύει να ξεμείνει από πόσιμο νερό

Ο πλανήτης μας κινδυνεύει να ξεμείνει από πόσιμο νερό προειδοποιεί ο ΟΗΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σοβαρό κίνδυνο βρίσκεται ο πλανήτης μας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, αφού εκφράζονται φόβοι ότι σύντομα θα τελειώσουν τα αποθέματα πόσιμου νερού στη Γη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, μιλώντας στη Διεθνή μέρα Βιοποικιλότητας, επεσήμανε ορισμένα από τα θέματα έλλειψης νερού που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης και τόνισε ότι μόνο μια μικρή ποσότητα του νερού στη Γη είναι πόσιμο.

«Ζούμε σε έναν όλο και λιγότερο ασφαλή κόσμο όσον αφορά το θέμα του νερού, όπου η ζήτηση ξεπερνά συχνά την προσφορά και όπου η ποιότητα του νερού συχνά δεν πληροί καν τα ελάχιστα πρότυπα ασφαλείας. Με αυτό το ρυθμό στο μέλλον θα είναι αδύνατον να καλυφθούν οι ανάγκες του πλανήτη για νερό» δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν

Έχει βρεθεί ότι το νερό, τα τρόφιμα, η ενέργεια και το κλίμα είναι όλα συνδέονται μεταξύ τους, και ο Μπαν Κι Μουν υπογράμμισε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι η κλιματική αλλαγή η οποία επηρεάζει τη διαθεσιμότητα του νερού για τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό του πλανήτη μας.

«Είναι ευθύνη μας να προστατεύσουμε την υπάρχουσα βιοποικιλότητα στα οικοσυστήματα μας προκειμένου να διατηρηθεί η παροχή νερού. Τα δάση συμβάλλουν στην προστασία της ποιότητας του νερού, οι υγρότοποι μπορούν να μειώσουν τις πλημμύρες, και η ποικιλία των εδαφών σε καλλιεργήσιμα εδάφη μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί το νερό.» εξηγεί ο Μπαν Κι Μουν

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να εντάξουμε το νερό στις μελλοντικές εξελίξεις και τον προγραμματισμό μας:«Δημιουργώντας φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις στον αστικό σχεδιασμό, μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε καλύτερο μέλλον για το νερό στις πόλεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ