Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης για τον αντιρατσιστικό νόμο - iefimerida.gr

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης για τον αντιρατσιστικό νόμο

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης για τον αντιρατσιστικό νόμο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φουρτούνες έχει σηκώσει στην κυβέρνηση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, το οποίο όμως είναι άγνωστο ακόμα αν θα κατατεθεί, αφού οι υπάρχουν πολλές ενστάσεις ειδικά από τη ΝΔ.

Γι αυτό το λόγο στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας θα γίνει σύσκεψη των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Νωρίτερα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έβαζαν στο... ψυγείο το νομοσχέδιο του κ. Ρουπακιώτη, λέγοντας πως σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αποφασίστηκε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές και ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θεσπίζει ιδιώνυμο αδίκημα, καθώς αυτό θα αποτελούσε παραβίαση στην ελευθερία της σκέψης.

Στη συγκεκριμένη σύσκεψη συμμετείχαν ο γ.γ. της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτική Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Μπούρας και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τάσος Νεράντζης.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ενόχλησή του για την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μην κατατεθεί τελικά στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Το γραφείο Τύπου της Ιπποκράτους σημειώνει με έμφαση: «Το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου έχει μεταφερθεί εκ των πραγμάτων στο επίπεδο των αρχηγών που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία. Κανείς δεν μπορεί να προκαταλαμβάνει τη Βουλή με αλαζονικές διαρροές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ