Γιατί καταρρέουν οι γέφυρες στις ΗΠΑ - Χθες στην Ουάσινγκτον, το 2007 στη Μινεσότα [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί καταρρέουν οι γέφυρες στις ΗΠΑ - Χθες στην Ουάσινγκτον, το 2007 στη Μινεσότα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτοκίνητα και άνθρωποι κατέληξαν στο νερό του ποταμού Σκάτζιτ, όταν γέφυρα του διαπολιτειακού σιδηροδρόμου 5 κατέρρευσε χθες το απόγευμα (τοπική ώρα) στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Ξύπνησαν μνήμες από τη φονική κατάρρευση γέφυρας στη Μινεσότα, το 2007, που σκότωσε 13 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της πολιτείας Μαρκ Φράνσις, η γέφυρα βρισκόταν σε αγροτική περιοχή, 60 μίλια βόρεια του Σιάτλ και για αυτό -όπως είπε- δεν αναμένεται να υπάρχουν πολλά θύματα ή τραυματισμοί. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αναφορά για τίποτα από τα δύο.

Οι αιτίες της κατάρρευσης παραμένουν αδιευκρίνιστες, ενώ το υπουργείο Μεταφορών της Ουάσινγκτον θα αναλάβει τις έρευνες για το περιστατικό.

Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί το 1955, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιδιωτικής Εθνικής Βάσης Δεδομένων για τις Γέφυρες. Και δεν είναι μια οποιαδήποτε γέφυρα, καθώς αποτελεί τον κύριο οδικό άξονα ανάμεσα στο Σιάτλ και το Βανκούβερ του Καναδά.

Η κατάρρευση σημειώνεται σχεδόν έξι χρόνια αφότου μια άλλη γέφυρα κατέρρευσε στη Μινεσότα και δημιούργησε ανησυχίες για ελαττωματικές υποδομές στις ΗΠΑ. Η κατάρρευση αυτή, τον Αύγουστο του 2007, της γέφυρας I-35W στον ποταμό Μισισιπή κατά τη βραδινή ώρα αιχμής είχε στοιχίσει τη ζωή σε 13 ανθρώπους ενώ 145 είχαν τραυματισθεί.

Στην έρευνα που ακολούθησε, οι αρχές διαπίστωσαν πως δώδεκα χαλύβδινα υποστηρίγματα, τα οποία πιστεύεται ότι προκάλεσαν την καταστροφή, ήταν μικρότερα σε μέγεθος από τις προδιαγραφές και μια επιθεώρηση ρουτίνας δεν θα μπορούσε να αποκαλύψει το πρόβλημα.

Γιατί καταρρέουν οι γέφυρες στις ΗΠΑ - Χθες στην Ουάσινγκτον, το 2007 στη Μινεσότα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Γιατί καταρρέουν οι γέφυρες στις ΗΠΑ - Χθες στην Ουάσινγκτον, το 2007 στη Μινεσότα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Γιατί καταρρέουν οι γέφυρες στις ΗΠΑ - Χθες στην Ουάσινγκτον, το 2007 στη Μινεσότα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Γιατί καταρρέουν οι γέφυρες στις ΗΠΑ - Χθες στην Ουάσινγκτον, το 2007 στη Μινεσότα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Γιατί καταρρέουν οι γέφυρες στις ΗΠΑ - Χθες στην Ουάσινγκτον, το 2007 στη Μινεσότα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Γιατί καταρρέουν οι γέφυρες στις ΗΠΑ - Χθες στην Ουάσινγκτον, το 2007 στη Μινεσότα [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ