«O Παπακωνσταντίνου είχε τη λίστα Λαγκάρντ από το 2010 και δεν έκανε τίποτα» - iefimerida.gr

«O Παπακωνσταντίνου είχε τη λίστα Λαγκάρντ από το 2010 και δεν έκανε τίποτα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου «έδειξε» ως τον κύριο υπεύθυνο για τους λανθασμένους χειρισμούς στη λίστα Λαγκάρντ ο εκδότης Μάκης Κουρής που κλήθηκε να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή.

«Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς όπως αποδείχθηκε είχε τη λίστα Λαγκάρντ από το Σεπτέμβριο του 2010 και δεν είπε αλλά ούτε έκανε και τίποτα», φέρεται να κατέθεσε ο δημοσιογράφος και εκδότης, που κλήθηκε στην επιτροπή επειδή στις 26/12/2010 δημοσίευσε στο Παρόν ότι υπήρχε λίστα με 1.991 ονόματα Ελλήνων με «μαύρες καταθέσεις» στο εξωτερικό.

Ευθύνες, όμως, φέρεται να καταλόγισε τόσο στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου όσο και στους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη.

Ειδικότερα για τον κ. Διώτη, ο κ. Κουρής φέρεται να κατέθεσε ότι «θα έπρεπε να είχε κάνει τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ και όχι να πάει στον Ευάγγελο Βενιζέλο το στικάκι αλλά το πόρισμά του».

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, μίλησε για «πολιτικό λάθος του που δεν έψαξε τη λίστα» και για «λάθος χειρισμό του».

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να καταθέσει εκ νέου ο πρώην πρέσβης στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, καθώς όπως υποστηρίζει μετά τα νέα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ακυρώνονται αυτά που είχε υποστηρίξει.

Ο κ. Χαλαστάνης είχε καταθέσει στην προανακριτική ότι είχε παραλάβει από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ένα φάκελο χωρίς να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενό του, καθώς το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δεν τον είχε ενημερώσει τι θα παραλάβει.

Την προσεχή Τρίτη δε, έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, για δηλώσεις του περί περίεργων συμπεριφορών στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με την υπόθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ