Νέα κλήση των Βενιζέλου - Διώτη στην Προανακριτική θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Νέα κλήση των Βενιζέλου - Διώτη στην Προανακριτική θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να βρεθούν ξανά στην προανακριτική επιτροπή που εξετάζει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Ιωάννης Διώτης ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν, μετά την αποκάλυψη των εγγράφων που συνόδευαν τη λίστα Λαγκάρντ έχουν προκύψει νέα ερωτήματα και θέλουν από τους δύο άνδρες να αποσαφηνίσουν κάποιες λεπτομέρειες για το χειρισμό της υπόθεσης από την πλευρά τους.

Παράλληλα, ζητούν να κληθεί εκ νέου στην επιτροπή και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης που παρέλαβε το cd με τα στοιχεία των καταθέσεων που διατηρούσαν οι Έλληνες καταθέτες στην HSBC. Σημειώνεται ότι ο κ. Χαλαστάνης είχε καταθέσει στην Προανακριτική ότι είχε παραλάβει από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ένα φάκελο, χωρίς να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο του, καθώς το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δεν τον είχε ενημερώσει τι θα παραλάβει.

Εξάλλου, την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουν δύο ακόμα πολιτικά πρόσωπα: ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης για δηλώσεις του σχετικά με περίεργες συμπεριφορές στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με την υπόθεση και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης,

Τέλος, το απόγευμα της Πέμπτης κατέθεσε ο εκδότης και δημοσιογράφος Μάκης Κουρής, που φέρεται να είπε πως «ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς όπως αποδείχθηκε είχε τη λίστα Λαγκάρντ από το Σεπτέμβριο του 2010 και δεν είπε αλλά ούτε έκανε και τίποτα», ενώ για τον κ. Διώτη ανέφερε ότι «θα έπρεπε να είχε κάνει τον έλεγχο της "λίστας Λαγκάρντ" και όχι να πάει στον Ευάγγελο Βενιζέλο το στικάκι αλλά το πόρισμά του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ