Independent: Σε απαγορευμένη ισλαμιστική οργάνωση ανήκει ο «χασάπης» του Λονδίνου - iefimerida.gr

Independent: Σε απαγορευμένη ισλαμιστική οργάνωση ανήκει ο «χασάπης» του Λονδίνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε απαγορευμένη ισλαμιστική οργάνωση φαίνεται ότι άνηκε ο έγχρωμος άνδρας ο οποίος απεικονίζεται στο βίντεο να κρατά με αιματοβαμμένα χέρια στην κάμερα τον μπαλτά με τον οποίο σκότωσε τον στρατιώτη στο Λονδίνο, καθώς ο πρώην αρχηγός της οργάνωσης «Αλ Μουχατζιρούν» τον αναγνώρισε.

Ο πρώην αρχηγός Αντζεμ Τσουντάρι, επιβεβαίωσε ότι είχε γνωρίσει τον άνδρα για τον οποίο δήλωσε ότι είναι Νιγηριανός και γεννημένος στη Βρετανία με το όνομα Μουτζαχίντ και Μάικλ και είχε ασπαστεί το Ισλάμ το 2003.

«Τον γνώριζα ως Μουτζαχίντ. Συμμετείχε στις συναντήσεις μας και τις διαλέξεις μ ου. Δεν θα τον περιέγραφα ως μέλος. Υπήρχαν δεκάδες άνθρωποι που συμμετείχαν στις δραστηριότητές μας, αλλά δεν ήταν απαραιτήτως μέλη μας», επεσήμανε ο Τσουντάρι στον Independent.

Ο Τσουντάρι, τον περιγράφει ως έναν «ευχάριστο τύπο» και «εντελώς κανονικό άνθρωπο» και εκφράζει την απορία του για το τραγικό έγκλημα.

Η οργάνωση Αλ Μουχατζιρούν ιδρύθηκε το 1983 από τον ισλαμιστή Μπακρί Μοχάμεντ, έγινε γνωστή για την απόπειρα δικαιολόγησης των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και την υπόθαλψη της ισλαμιστικής ρητορικής στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ