Αυτός είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που ανέβηκε στο Εβερεστ - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που ανέβηκε στο Εβερεστ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας 80χρονος Ιάπωνας ορειβάτης κατέκτησε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου που ανεβαίνει στην κορυφή του Έβερεστ - αλλά το ρεκόρ του μπορεί να μην κρατήσει για πολύ.

"Είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο", είπε ο Yuichiro Miura παρ' όλο που δήλωσε εντελώς εξαντλημένος.

Ο κ. Miura είχε ήδη κατακτήσει την κορυφή των 8.850 μέτρων (29.035 πόδια) όταν ήταν 70 και πάλι, όταν ήταν 75.

Ο ορειβάτης μαζί με το γιο του, Gota, κάλεσε στις 9:05 π.μ., την ομάδα υποστήριξής τους από την κορυφή για να αναφέρουν την είδηση. Οι ορειβάτες έμειναν στην κορυφή περίπου μισή ώρα, για να τραβήξουν φωτογραφίες κι έπειτα άρχισαν να κατεβαίνουν.

Πριν από αυτόν, ο γηραιότερος άνθρωπος που έφτασε στην κορυφή του ψηλότερου βουνού στον κόσμο ήταν ο Min Bahadur Sherchan από το Νεπάλ, ο οποίος καταφέρει τον άθλο στην ηλικία των 76 το 2008.

Ο κ. Sherchan, που τώρα είναι 81, ετοιμάζεται να ανέβει ξανά την κορυφή του Έβερεστ την επόμενη εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι το ρεκόρ του κ. Miura μπορεί σύντομα να σπάσει.

Στην ιστοσελίδα της εκστρατείας του, ο κ. Miura εξήγησε προσπάθειά του να ανέβει στο Everest σε μια τόσο προχωρημένη ηλικία: "Είναι μεγάλη πρόκληση για την ηλικία μου, αλλά και μεγάλος φόρος τιμής προς τη Μητέρα Φύση".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ