To Twitter αναβαθμίζει τους όρους ασφαλείας μετά από επιθέσεις σε δημοσιογραφικά προφίλ - iefimerida.gr

To Twitter αναβαθμίζει τους όρους ασφαλείας μετά από επιθέσεις σε δημοσιογραφικά προφίλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα μέτρα ασφαλείας παίρνει το Twitter έπειτα από έξαρση επιθέσεων σε λογαριασμούς επιφανών μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Associated Press, Financial Times και The Onion.

Το δημοφιλές μέσο δικτύωσης που μεταδίδει περίπου 400 εκατομμύρια μηνύματα την ημέρα, δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε αρχίσει να αναπτύσσει μια προαιρετική υπηρεσία για επαλήθευση σύνδεσης, στην προσπάθεια να αποθαρρύνει τους χάκερ που προσπαθούν να παραποιήσουν λογαριασμούς με κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης.

Οι ειδικοί ασφαλείας αναγνώρισαν την κίνηση αυτή σαν ένα θετικό βήμα προς την εξασφάλιση μιας υπηρεσίας που χρησιμοποιείται ευρέως από καταναλωτές, πολιτικούς ακτιβιστές και διαφημιστές σε όλο τον κόσμο, που θέλουν να ανταλλάσσουν γρήγορα πληροφορίες.

Το Twitter είχε δεχτεί έντονη κριτική στο παρελθόν για το ότι δεν προσφέρει την επιλογή που είναι γνωστή σαν έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, τη στιγμή που οι παραβιάσεις σε σημαντικούς δημοσιογραφικούς λογαριασμούς ήταν συχνό φαινόμενο. Η κριτική αυτή εντάθηκε τον Απρίλιο μετά από ένα ψεύτικο tweet για μια ανύπαρκτη έκρηξη στο Λευκό Οίκο στο λογαριασμό της Associated Press.

"Αυτό συνέβη πριν πολύ καιρό", δήλωσε ο Jeremiah Grossman, διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας της White Hat Security. "Δεν πρόκειται να λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα."

Πλέον όταν οι χρήστες συνδέονται στο Twitter μέσω ενός web browser, θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους εισάγοντας έναν εξαψήφιο κωδικό που θα στέλνει το Twitter στα κινητά τους. Για να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους μέσα από την εφαρμογή του Twitter στο κινητό θα πρέπει να χρησιμοποιούν τον προσωρινό κωδικό πρόσβασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ