Caterham Seven 485: Κατηγορία φτερού με επιδόσεις Ferrari - iefimerida.gr

Caterham Seven 485: Κατηγορία φτερού με επιδόσεις Ferrari

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Caterham Seven 485 και όλα τα κατά κανόνα αγγλικά μοντέλα που αποτελούν παραλλαγές του original Lotus Seven είναι η επιτομή του minimal για ένα αυτοκίνητο επιδόσεων. Βάλτε τα κάτω και εκεί θα καταλήξετε, ειδικά αν εστιάσετε στο χαμηλό βάρος γύρω από το οποίο περιστρεφόταν όλη η θεωρία του Colin Chapman.

To Seven 485 λοιπόν ζυγίζει μόλις 525 κιλά και από τη στιγμή που ο κινητήρας του, προέλευσης Ford, αποδίδει 240 ίππους η διαίρεση μας δίνει 2,18. Κιλά ανά ίππο φυσικά που είναι τιμή που κάνει σχεδόν κάθε super car με εντυπωσιακό αμάξωμα και εξωτικά υλικά να βάζει την ουρά στα σκέλια και να υποχωρεί. Η απίστευτη αυτή αναλογία κιλών ανά ίππο αποτυπώνεται βέβαια και στις επιδόσεις, μιας και για το 0-100 τα 3,4 δευτερόλεπτα είναι κάτι παραπάνω από αρκετά, ενώ η τελική φτάνει τα 225 χλμ./ ώρα.

Ποιος θα αντέξει να πάει με 200+ από τη στιγμή που ο ρόλος του παρμπρίζ είναι καθαρά διακοσμητικός είναι αφενός ένα καλό ερώτημα και αφετέρου βασικό στοιχείο του χαρακτήρα αυτών των αυτοκινήτων που εστιάζουν αποκλειστικά και μόνο στο fun to drive, όπως κάνει το Caterham Seven 485. Από την άλλη όμως η τιμή του κάθε άλλο παρά minimal ή basic είναι, μιας και προ φόρων ξεκινά από τις 43.495 ευρώ.

Caterham Seven 485: Κατηγορία φτερού με επιδόσεις Ferrari | iefimerida.gr 0
Caterham Seven 485: Κατηγορία φτερού με επιδόσεις Ferrari | iefimerida.gr 1
Caterham Seven 485: Κατηγορία φτερού με επιδόσεις Ferrari | iefimerida.gr 2
Caterham Seven 485: Κατηγορία φτερού με επιδόσεις Ferrari | iefimerida.gr 3
Caterham Seven 485: Κατηγορία φτερού με επιδόσεις Ferrari | iefimerida.gr 4
Caterham Seven 485: Κατηγορία φτερού με επιδόσεις Ferrari | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ