Πάπας Φραγκίσκος: «Οσοι κάνουν κάτι καλό, θα ανταμείβονται, ακόμα και οι άθεοι» - iefimerida.gr

Πάπας Φραγκίσκος: «Οσοι κάνουν κάτι καλό, θα ανταμείβονται, ακόμα και οι άθεοι»

Πάπας Φραγκίσκος: «Οσοι κάνουν κάτι καλό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Πάπας Φραγκίσκος συγκλόνισε την κοινή γνώμη με τις πρόσφατες δηλώσεις του, όταν υποστήριξε ότι όλοι οι καλοί άνθρωποι ανταμείβονται από τον Ιησού,ακόμα και οι άθεοι.

Οπως αναφέρει άρθρο του Huffington Post, κατά την ομιλία του την Τετάρτη στη Ρώμη, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε τη σημασία του «να κάνει κάποιος το καλό» ως μια αρχή που ενώνει όλη την ανθρωπότητα, και μια «κουλτούρα συνάντησης» για την υποστήριξη της ειρήνης.

Χρησιμοποιώντας φράσεις το Ευαγγέλιο του Μάρκου, ο Φραγκίσκος ανέφερε πως οι μαθητές του Ιησού αναστατώθηκαν όταν κάποιος εκτός της ομάδας τους έκανε κάτι καλό: «Διαμαρτύρονταν», είπε ο Πάπας στο κήρυγμά του, γιατί έλεγαν: «Αν αυτός δεν είναι ένας από εμάς, δεν μπορεί να κάνει κάτι καλό. Αν δεν είναι μαζί μας, δεν μπορεί να κάνει το καλό. Και ο Ιησούς τους διόρθωσε: Μην τον εμποδίζετε, είπε, αφήστε τον να κάνει το καλό».

Οπως εξήγησε ο Πάπας Φραγκίσκος, «πίστευαν ότι εκείνοι που δεν κατέχουν την αλήθεια, δεν μπορούν να κάνουν το καλό. Αυτό ήταν λάθος. Ο Ιησούς διευρύνει τους ορίζοντες. Η ρίζα της δυνατότητας να κάνουμε το καλό βρίσκεται στην ίδια τη δημιουργία»

Συνεχίζοντας το κήρυγμά του,ο Πάπας Φραγκίσκος είπε: «Ο Κύριος μας δημιούργησε κατ 'εικόνα και ομοίωση Του, και είμαστε η εικόνα του Κυρίου, και Εκείνος κάνει το καλό, άρα όλοι μας έχουμε αυτήν την εντολή στην καρδιά:.Να κάνουμε το καλό και όχι το κακό. Ολοι μας."Μα Πατέρα,αυτός δεν είναι καθολικός, δεν μπορεί να κάνει το καλό". Ναι και αυτός μπορεί! Ο Κύριος μας έχει λυτρώσει όλους μας, με το αίμα του Χριστού, όλους μας, όχι μόνο τους Καθολικούς, ακόμη και τους άθεους. "Μα δεν πιστεύω Πατέρα, είμαι άθεος", κάνε το καλό και θα συναντηθούμε όλοι εκεί.»

Ωστόσο, όπως αναφέρει το άρθρο του Huffington Post δεν πιστεύουν όλοι οι Χριστιανοί ότι ακόμα και οι άθεοι θα ανταμειφθούν και τα λόγια του Πάπα είναι πιθανό να πυροδοτήσουν τις αναμνήσεις από τις βαθιές διαφορές της πίστης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ