Διεθνής Αμνηστία: «Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος για τους μετανάστες» - iefimerida.gr

Διεθνής Αμνηστία: «Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος για τους μετανάστες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αδράνεια, που επιδεικνύεται για την προστασία τους, αναδεικνύει, στην ετήσια έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία.

Στο κείμενο της έκθεσης, που παρουσιάστηκε στο Παρίσι, καταγράφονται μαζικές δολοφονίες, γενοκτονίες, καταπίεση, διαφθορά και διώξεις με βάση το φύλο, σε πάρα πολλά σημεία του πλανήτη.

«Χρειάζεται μεγαλύτερη ευθύνη από τη διεθνή κοινότητα. Έχουμε δικαίωμα να διερωτηθούμε ποιόν αφορά η έννοια της εθνικής κυριαρχίας: τις κυβερνήσεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, στο όνομά της, ή τους πολίτες;», λέει η πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Γαλλίας.

Η Συρία με τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, το Μάλι, η Βόρεια Κορέα, το Σουδάν, το Πακιστάν και η Ταϊλάνδη είναι μεταξύ των κρατών που περιλαμβάνονται στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Επιπλέον καταγράφονται περιορισμοί στην ελευθερία του λόγου σε 101 χώρες και βασανιστήρια ή κακομεταχείριση σε τουλάχιστον 112 χώρες.

Σημειώνεται πως πολλά έθνη απέτυχαν να αντιμετωπίσουν την κακοποίηση με βάση το φύλο μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στην έκθεση τονίζονται τα περιστατικά επίθεσης από αστυνομικό εναντίον του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, η υπερβολική χρήση χημικών ουσιών από ΜΑΤ στις διαδηλώσεις εναντίον της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική, τα επεισόδια στην πρεμιέρα του θεατρικού έργου "Corpus Christi", και η δίκη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Έμφαση δίνεται και στις επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα που με βάση τη Διεθνή Αμνηστία αυξήθηκαν δραματικά την περυσινή χρονιά.

Όπως μεταδίδει ανταποκριτής του euronews στο Παρίσι: «Σε όλο τον κόσμο καταπατούνται τα δικαιώματα 214 εκατ. μεταναστών. Πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ανθρωπιστικό επίπεδο. Η διεθνής κοινότητα καλείται να δώσει πιο αποτελεσματικές απαντήσεις στο θέμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ