Π. Μάρκαρης: «Κανείς δεν είναι αθώος»

Ευθύνες σε όλους καταλογίζει ο γνωστός έλληνας συγγραφέας, Πέτρος Μάρκαρης μιλώντας σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Welt, τονίζοντας ότι για την κατάσταση σήμερα κανείς δεν είναι αθώος.

«Αυτή η αθωότητα, την οποία όλοι ισχυρίζονται, είναι ανοησία. Κανείς δεν είναι αθώος. Πρώτον, γιατί όλοι μας τους ψηφίσαμε- τους ηγέτες, οι οποίοι μας οδήγησαν στην καταστροφή. Δεύτερον, αποτελεί ανοησία, ότι δεν έχουμε Δημοκρατία, όπως υποστηρίζουν οι διαδηλωτές. Μπορούμε να συζητήσουμε για την ποιότητα αυτής της δημοκρατίας, αλλά έχουμε εκλογές», επισήμανε.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «τραγωδία» το γεγονός ότι το 1974 η Ελλάδα κατάφερε να διώξει τη χούντα και τη μοναρχία, αλλά δεν κατάφερε να καταργήσει τις φεουδαρχικές δομές εξουσίας των τριών μεγάλων πολιτικών οικογενειών στη χώρα μας.

Στην ερώτηση εάν ήταν πιο σωστή η περίπτωση μιας κυβέρνησης συνασπισμού, ο κ. Μαρκάρης είναι κατηγορηματικός και θεωρεί μεταξύ άλλων ότι, «η εμπειρία έχει δείξει ότι, χειροτερεύει τα προβλήματα. Και μάλιστα, είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που μας οδήγησαν στη κρίση. Άλλωστε, ποτέ δεν πρόκειται να συνεργαστούν πραγματικά, πρόκειται για μια ιδιαιτερότητα της πολιτικής μας κουλτούρας από τον εμφύλιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Γερμανία αθώος πέτρος μάρκαρης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ