Άδειασμα Πάγκαλου για τα «τανκς» από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας - iefimerida.gr

Άδειασμα Πάγκαλου για τα «τανκς» από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαιρετική προσοχή στους βουλευτές όλων των κομμάτων όταν αναφέρονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, συνέστησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «υπερβολή» τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου σε ισπανική εφημερίδα, περί εξόδου των τανκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες σε περίπτωση που η χώρα εισέλθει σε κατάσταση αναρχίας, και επιστρέψει στη δραχμή, λόγω μη ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε: «Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους από κάθε κόμμα να μην εμπλέκουν με δήλωση οποιασδήποτε μορφής το στράτευμα στην εσωτερική και κοινωνική ζωή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια δεν έχουν, έχουν με την εξωτερική ασφάλεια. Οφείλουμε όλοι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και να μην εξοικειώνουμε την κοινωνία σε ρόλους διαφορετικούς από αυτούς που έχει τάξει το Σύνταγμα».

«Δεν χρειαζόμαστε καμία υπερβολή, οι ευθύνες μας οι ίδιες μας οδηγούν στην υπερψήφιση του μακροπρόθεσμου», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος είχε δηλώσει πως αν καταψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο θα έρθουν τα... τανκς. Όχι όμως για πραξικόπημα, αλλά για προστασία των καταθετών, σε περίπτωση που σπεύσουν ομαδικά να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο κ. Πάγκαλος χαρακτηρίζει «εράστια βλακεία» -και ηλίθιους όσους την ασπάζονται, άσχετα από την ιδιότητά τους- την εγκατάλειψη του ευρώ και την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, αφού αυτή θα σημάνει κατά τον ίδιο, ότι την επόμενη ημέρα οι τράπεζες θα κατακλυστούν από τρομαγμένους πολίτες που θα προσπαθούν να αποσύρουν τα χρήματά τους. «Ο στρατός θα πρέπει να τους προστατεύσει με τανκς γιατί δεν θα επαρκεί η αστυνομία», σημειώνοντας, αγγίζοντας πολύ ευαίσθητες χορδές βουλευτών (που καλούνται να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, υπό τον κίνδυνο της χρεοκοπίας της χώρας) και πολιτών. «Θα γίνονταν παντού διαδηλώσεις, τα καταστήματα θα άδειαζαν και πολλοί άνθρωποι θα έπεφταν από το παράθυρο», προσθέτει με... γλαφυρό τρόπο, σημειώνοντας πως μία τέτοια εξέλιξη θα ηταν καταστροφική για ολόκληρη την ΕΕ. Ο κ. Πάγκαλος πάντως, δείχνει να αισιοδοξεί για την ψήφιση χωρίς προβλήματα του μεσοπρόθεσμου, χωρίς όμως να δηλώνει το ίδιο βέβαιος για εκείνη του εφαρμοστικού νόμου και των ιδιωτικοποιήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ