Ο Μεϊμαράκης παίρνει... ημίμετρα για όπλα, κραυγές και χάος στη βουλή - iefimerida.gr

Ο Μεϊμαράκης παίρνει... ημίμετρα για όπλα, κραυγές και χάος στη βουλή

Η Βουλή παίρνει... ημίμετρα για όπλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σειρά μέτρων για τα μάτια του κόσμου αποφάσισε να πάρει το πρόεδρος της Βουλής προκειμένου να σταματήσουν οι βουλευτές να οπλοφορούν μέσα στο Κοινοβούλιο. Αρχικά η εντολή που δόθηκε είναι πως θα πρέπει όλοι βουλευτές, εργαζόμενοι και επισκέπτες θα πρέπει για να μπορέσουν να εισέλθουν στη Βουλή να περνούν από την πλαϊνή είσοδο όπου είναι εγκατεστημένο ειδικό μηχάνημα ελέγχου. Ετσι τοποθετήθηκε σημείωμα στην κεντρική είσοδο του κτιρίου (φωτογραφία) προκειμένου να αποτρέψει όσους επιδιώξουν να μπουν ένοπλοι στο Κοινοβούλιο.

Η κορδέλα πάντως αναμένεται να αφαιρεθεί αφού η απόφαση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη είναι να κλείσει οριστικά η είσοδος από την Βασ. Σοφίας και θα παραμείνει ανοιχτή μόνο αυτή που βρίσκεται στα λουλουδάδικα.

Παράλληλα σε ρόλο αστυνόμου ο πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε πως θα πρέπει όλοι οι βουλευτές που οπλοφορούν να παραδίδουν τα όπλα τους κατά την είσοδο τους στο Κοινοβούλιο. Πάντως δεν πρόκειται να απαγορευθεί η είσοδος σε κάποιον που οπλοφορεί απλώς θα πρέπει να υποστεί την προβλεπόμενη τιμωρία! Ποια είναι αυτή; Ο κ.Μεϊμαράκης σκοπεύει να δίνει κάθε μήνα τα ονόματα όσων δεν συμμορφώνονται στη δημοσιότητα και όπως είπε ας αποφασίσει ο κόσμος που τους ψήφισε.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτηρίζουν σπασμωδικές κινήσεις τα μέτρα, αφού δεν δίνεται μία ρητή εντολή απαγόρευσης εκ μέρους του Προέδρου του Σώματος στην οποία θα υπενθυμίζεται ο νόμος.

Ελεγχος για το ποιος μπαίνει στο εντευκτήριο

Παράλληλα ο κ.Μεϊμάρακης τόνισε πως σκοπεύει να τοποθετήσει σύστημα ελέγχου και στο εντευκτήριο της Βουλής. Ετσι θα τοποθετηθεί μηχανισμός και οι βουλευτές θα εισέρχονται στο εντευκτήριο με τη χρήση μαγνητικής κάρτας, ώστε να γίνεται έλεγχος για το ποιος μπαίνει και να μην έχουν όλοι πρόσβαση.

Ο Μεϊμαράκης παίρνει... ημίμετρα για όπλα, κραυγές και χάος στη βουλή | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ