Εταιρία-κολοσσός στην πληροφορική ζητά με αγγελία υπαλλήλους με αυτισμό - iefimerida.gr

Εταιρία-κολοσσός στην πληροφορική ζητά με αγγελία υπαλλήλους με αυτισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εταιρεία πληροφορικής SAP ανακοίνωσε ότι αναζητά για πρόσληψη εκατοντάδες υπαλλήλους με αυτισμό καθώς υποστηρίζει ότι οι πάσχοντες, έχουν ένα ιδιαίτερο ταλέντο και ικανότητες στην πληροφορική.

Μέχρι το 2020, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το 1% των εργαζομένων από τους 65.000 που είναι σήμερα στην SAP παγκοσμίως, θα είναι αυτιστικοί.

Ο αυτισμός μπορεί να προκαλεί προβλήματα στην κοινωνικοποίηση των πασχόντων, όμως οι ίδιοι έχουν συνήθως ανεπτυγμένη ευφυΐα, ικανότητα γρήγορης εκμάθησης και απομνημόνευσης καθώς και εμμονή στις λεπτομέρειες.

Η επικεφαλής της διεύθυνσης προσωπικού της SAP Λουίζα Ντελγκάδο υποστήριξε ότι η εταιρεία πιστεύει ότι «η καινοτομία πηγάζει από τα άκρα και μόνο με την πρόσληψη ανθρώπων που σκέφτονται διαφορετικά, από τους άλλους μπορεί να λάμψει η πρωτοτυπία, να προωθηθεί η εφευρετικότητα ώστε η SAP να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του 21ου αιώνα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ