Πολ Μαυρίδης: Ο αναρχικός κομικογράφος «κολλητός» του πατέρα του ντι Κάπριο [εικόνες] - iefimerida.gr

Πολ Μαυρίδης: Ο αναρχικός κομικογράφος «κολλητός» του πατέρα του ντι Κάπριο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τα παιδικά μου χρόνια στις ΗΠΑ της δεκαετίας του '60 και του '70 προκαθόρισαν τον κυνικό χαρακτήρα της διασκεδαστικής, αν και καταθλιπτικής πολλές φορές, δουλειάς μου ως κομικογράφου», εξομολογείται ο Πολ Μαυρίδης, εμβληματική μορφή της αμερικανικής underground κουλτούρας των κόμικς, μαζί με τους Robert Crumb, Rick Griffin, Gilbert Shelton, Rich Chidlaw, Victor Moscoso, Harvey Pekar και George di Caprio, πατέρα του σταρ Λεονάρντο.

Τα κριτικού περιεχομένου κόμικς του, τα καρτούν του, οι πίνακες, τα γραφιστικά έργα, οι δράσεις και τα γραπτά του αποτελούν έναν ενοχλητικό μεν, χιουμοριστικό δε κατάλογο των δεινών του ανθρώπινου πολιτισμού, εκθέτοντας και εξερευνώντας τα όρια μεταξύ αλήθειας και προπαγάνδας.

Μνημειώδης στους κύκλους της underground σκηνής κόμικς είναι η τάση του προς κωλυσιεργία, καθώς αργεί να τελειώσει τα έργα του, αλλά και η τάση του προς το χάος, το οποίο τον περιβάλει παραδοσιακά στο χώρο εργασίας του.

Γνήσιο τέκνο του Σαν Φρανσίσκο της δεκαετίας του '70 και της κουλτούρας της, περιστρέφει τη θεματολογία του γύρω από τις δημιουργικές όψεις της τρέλας και της συμπεριφοράς out of the ordinary, της αιχμηρής «μαύρης» κριτικής και του ριζοσπαστικού αναρχισμού.

Αναζητήστε έργα του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ