Πρωτοποριακό χάπι-προβολέας αντιμετωπίζει τις φλεγμονές των εντέρων - iefimerida.gr

Πρωτοποριακό χάπι-προβολέας αντιμετωπίζει τις φλεγμονές των εντέρων

Πρωτοποριακό χάπι-προβολέας αντιμετωπίζει τις φλεγμονές στα έντερα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτοποριακό χάπι που περιέχει προβολείς, φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει φλεγμονές του εντέρου όπως η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος του Κρον.

Το χάπι δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίζει φλεγμονές του εντέρου και τις χρόνιες νόσους που προκαλούνται από αυτές. Η λογική πίσω από το χάπι βασίζεται στη φωτοθεραπεία, αφού όταν ο ασθενής καταπίνει το χάπι αυτό περνάει από το έντερο του φωτίζει τις περιοχές με φλεγμονή, με κόκκινο και μπλε φως.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το φως μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να ενθαρρύνει την επούλωση βλαβών, αν και δεν είναι σαφές πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό, ενώ το μπλε, το κόκκινο και το υπεριώδες έχει φανεί ότι είναι τα πιο αποτελεσματικά χρώματα για τη διαδικασία αυτή

Η φωτοθεραπεία εφαρμόζεται ήδη για την αντιμετώπιση πλήθους προβλημάτων, όπως η ακμή, η ψωρίαση, το έκζεμα, τα δερματικά τραύματα, καθώς και η ουλίτιδα. Πρόσφατα πειράματα σε ζώα έχουν δείξει ότι και η έκθεση του εντέρου στο φως μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ