«Οχυρώνονται» οι πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο - iefimerida.gr

«Οχυρώνονται» οι πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου οχτώ μήνες έχουν περάσει από την τραγωδία στην Βεγγάζη της Λιβύης. Τότε που ένοπλοι εισέβαλαν στην αμερικανική πρεσβεία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εννοείται πως δεν έχει ξεχάσει το περιστατικό. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι πρεσβείες των ΗΠΑ ανά τον κόσμο θα οχυρωθούν ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες.

Πρόκειται για ένα σχέδιο αναθεώρησης των μέτρων ασφαλείας το οποίο εκτιμάται πως θα κοστίσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Μεταξύ άλλων, το πλάνο περιλαμβάνει αποστολή περισσότερων πρακτόρων και χρήση αναβαθμισμένων συστημάτων που θα εγκατασταθούν σε πρεσβείες, προξενεία και υπόλοιπες διπλωματικές αποστολές, σε όλο τον κόσμο.

Ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού του προγράμματος, συγκεκριμένα 553 εκ. δολάρια, θα διατεθεί για την πρόσληψη, εκπαίδευση και αποστολή 350 πεζοναυτών στις 20 διπλωματικές αποστολές υψηλού κινδύνου, που βρίσκονται σε χώρες όπως Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Κένυα και η Υεμένη.

Το πρόγραμμα προέκυψε από τις 29 προτάσεις που κατέθεσε η ανεξάρτητη επιτροπή η οποία διερεύνησε τα αίτια της τραγωδίας της Βεγγάζης. Μεταξύ των προβλημάτων που εντοπίστηκαν ήταν η ανεπαρκής ασφάλεια που παρείχε στην αποστολή η νέα κυβέρνηση της Λιβύης, η έλλειψη συστημάτων ασφαλείας, αλλά και η ελλιπής απόδοση συγκεκριμένων αξιωματούχων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ