«Τζάβαρα κατρανέμια τα κάνατε» - Ο Σταμάτης Φασουλής γράφει στα Νέα για τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού - iefimerida.gr

«Τζάβαρα κατρανέμια τα κάνατε» - Ο Σταμάτης Φασουλής γράφει στα Νέα για τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Με το που τον βλέπεις σου έρχεται στη μνήμη ένας άκακος μεσήλιξ μόνιμος θαμών πελοποννησιακών καφενείων όπου και διαπρέπει ως πρεφαδόρος ολκής», γράφει για τον Κώστα Τζαβάρα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής στη στήλη του στα Νέα σήμερα.

Με τίτλο «Του πολιτισμού ποιος είναι ο αναπληρωτής παρακαλώ; Ευχαριστώ επίσης», ο Φασουλής αναφέρεται στον ελάχιστο χρόνο που είχε στη διαθεσή του ο Γιώργος Λούκος – τον οποίο χαρακτηρίζει ζογκλέρ- για να ετοιμάσει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. «Ο Λούκος δεν είναι πια διευθυντής. Είναι ζογκλέρ. Προτείνω να τον αναγκάσουν να οργανώσει το πρόγραμμα μετά την έναρξη των εκδηλώσεων για να γίνουμε και διεθνές θέμα. Ελάτε να δείτε τον διευθυντή λάστιχο στο Γύρο του θανάτου». Ξεκαθαρίζει πάντως ότι δεν έχει τίποτα προσωπικό με τον υπουργό.

Στη συνέχεια ο Σταμάτης Φασουλής προτείνει έναν διεθνή διαγωνισμό «να βγει στη ρούγα ο κύριος Τσαπάρας, πως τον λένε και να αρχίσει να διαλαλεί με την ντουντούκα: Ακούσατε, ακούσατε, Αγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Σέρβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Γερμανοί, Αγάδες, πασάδες, δερβισάδες, Ρώσοι, Μπόερς κι Οθωμανοί. Οποιος μπορέσει και σκαρώσει και πρόγραμμα μου παραδώσει στο πι και φι... Θα πάρει εκατό λίρες μπαξίσι την θυγατέρα του πασά δια σύζυγο και μετά τον θάνατο του πασά θα λαμβάνει κι ένα μπόνους».

Αναφέρεται στο δόγμα που πιστεύει ότι έχει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού «έχουμε καιρό, έχουμε καιρό» και καταλήγει το άρθρο του ως εξής: « Τι να πω κι εγώ, τα κάνατε... Τζάβαρα κατρανέμια ίλεως ίλεως, λάμα-λάμα λάμα νέμια»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ