Οκλαχόμα: Οι ζημιές από τον φονικό ανεμοστρόβιλο θα ξεπεράσουν τα 3 δισ. δολάρια - iefimerida.gr

Οκλαχόμα: Οι ζημιές από τον φονικό ανεμοστρόβιλο θα ξεπεράσουν τα 3 δισ. δολάρια

Οκλαχόμα: Οι ζημιές από τον φονικό ανεμοστρόβιλο θα ξεπεράσουν τα 3 δισ. δολάρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ζημιές που προκλήθηκαν τη Δευτέρα από το πέρασμα του θανατηφόρου ανεμοστρόβιλου στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, είναι πιθανό να υπερβούν αυτές που προκλήθηκαν στο Τζόπλιν του Μιζούρι το 2011, όταν ένα ανάλογο ακραίο καιρικό φαινόμενο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του 161 άνθρωποι, δήλωσε ο Επίτροπος Ασφαλίσεων της Οκλαχόμα, Τζον Ντόουκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρόιτερς, ο Ντόουκ εκτίμησε ότι οι υλικές ζημιές ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες από αυτές που είχαν προκληθεί στο Τζόπλιν και είχαν φτάσει περίπου τα 3 δισ. δολάρια. «Η πρόσφατη περίπτωση είναι πολύ πιθανό να υπερβεί αυτό το νούμερο», είπε.

Τα χρήματα θα δοθούν από το ταμείο αρωγής

Καθώς ο τρόμος και η θλίψη καταρράκωσαν τους κατοίκους της Οκλαχόμα που επλήγησαν από τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο τη Δευτέρα, πολλοί Αμερικανοί νομοθέτες εξέφρασαν την ανακούφισή τους για το νομοσχέδιο που είχε ψηφιστεί τον Ιανουάριο σχετικά με το ταμείο αρωγής για καταστροφές, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ωστόσο, ειρωνεία στην όλη υπόθεση αποτελεί το γεγονός ότι οι δύο γερουσιαστές της Οκλαχόμα, Ρεπουμπλικάνοι, έχουν βρεθεί σε ιδιαίτερα περίεργη θέση καθώς ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είχαν καταψηφίσει το συμπληρωματικό νομοσχέδιο πιστώσεων ύψους 60 δις δολαρίων, το οποίο κατά κύριο λόγο προοριζόταν για την παροχή οικονομικής βοήθειας στα θύματα του τυφώνα Σάντι, που το περασμένο έτος είχε πλήξει τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ.

Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Φορέα Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA), το ταμείο διαθέτει 11,6 δις δολάρια τα οποία, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του φορέα, είναι αρκετά για την άμεση ενίσχυση της περιοχής.

Τον Ιανουάριο, ο γερουσιαστής της Οκλαχόμα, Τζέιμς Ίνχοφ, είχε χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο ως «ταμείο λάσπη», επειδή περιλαμβάνονταν μακροπρόθεσμες δαπάνες για τις υποδομές και τη χρηματοδότηση έργων που αφορούσαν στις καταστροφές οι οποίες είχαν συμβεί εξαιτίας του καταστροφικού τυφώνα.

«Σε τέτοιες στιγμές πρέπει να υπάρχει γειτονική αλληλεγγύη. Δεν είναι στιγμή για να δίνουμε μάχες σχετικά με τη χρηματοδότηση. Πρέπει να δείξουμε συμπόνια και κατανόηση», δήλωσε η γερουσιαστής του Μέριλαντ, Μπάρμπαρα Μικούλσκι.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από το πέρασμα του καταστροφικού ανεμοστρόβιλου είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα 3 δις δολάρια, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Επίτροπος Ασφαλίσεων της Οκλαχόμα, Τζον Ντόουκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ