Οι Τούρκοι σκοτώνουν τις γυναίκες τους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία - iefimerida.gr

Οι Τούρκοι σκοτώνουν τις γυναίκες τους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πολιτικά ορθός χαρακτηρισμός είναι ενδοοικογενειακή βία. Η σκληρή αλήθεια είναι ότι στην περίπτωση της Τουρκίας γυναίκες δολοφονούνται από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους, σε ρυθμούς το λιγότερο ανησυχητικούς. Από το 2009 μέχρι και σήμερα 726 γυναίκες δολοφονήθηκαν.

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής της Τουρκίας Φατμά Σαχίν ανακοίνωσε πως την περίοδο 2009-2012 σκοτώθηκαν 666 γυναίκες από τους άνδρες τους ή τις οικογένειές τους.
Η εφημερίδα Vatan προσέθεσε και τις δολοφονίες του 2013 με αποτέλεσμα ο αριθμός των γυναικών αυτών να φτάνει τις 726.

Τελευταίο ειδεχθές περιστατικό, το χθεσινό στο Βουτζά της Σμύρνης, όπου η 26χρονη Σιμπέλ δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της. Της έσπασε το κεφάλι με πέτρες επειδή η κοπέλα ζήτησε να χωρίσουν. Η Σιμπέλ είχε ζητήσει την προστασία της αστυνομίας λόγω βίαιης συμπεριφοράς του συντρόφου της.

Το υπουργείο Εσωτερικών, λοιπόν, κατέγραψε το 2009 171 δολοφονίες, το 2010 177, το 2011 163 ενώ το 2012 155 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους.
Η Τουρκάλα υπουργός μάλιστα δεν δίστασε να αναφέρει ότι πολλές από τις περιπτώσεις των θυμάτων είχαν αποταθεί στην αστυνομία για προστασία. Οι δικαστικές αποφάσεις, ωστόσο, αργούν να εκδοθούν, κι όταν οι δικαστές αποφασίσουν να στείλουν αστυνομικούς για προστασία, είναι δυστυχώς πολύ αργά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ