Στέλεχος της ακροδεξιάς αυτοκτόνησε στην Παναγία των Παρισίων για να «ξυπνήσει συνειδήσεις» - iefimerida.gr

Στέλεχος της ακροδεξιάς αυτοκτόνησε στην Παναγία των Παρισίων για να «ξυπνήσει συνειδήσεις»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντομινίκ Βενέ, παλιό στέλεχος της γαλλικής ακροδεξιάς, αυτοκτόνησε με περίστροφο την Τρίτη μέσα στο ναό της Παναγίας των Παρισίων, αναγκάζοντας τις Αρχές να εκκενώσουν το κτίριο.

Ο Βενέ, που ήταν 78 ετών, μπήκε στο ναό λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και κατευθύνθηκε προς την Αγία Τράπεζα. Εκεί, χωρίς να πει τίποτα, έβγαλε ένα πιστόλι που είχε μαζί του και αυτοπυροβολήθηκε στο στόμα.

Πριν αυτοκτονήσει άφησε μία επιστολή στην Αγία Τράπεζα. Είναι η πρώτη αυτοκτονία μέσα στο ναό της Παναγίας των Παρισίων, αν και κάποιοι έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους πέφτοντας από το καμπαναριό.

Ο Ντομινίκ Βενέρ ήταν συγγραφέας και διανοούμενος της άκρας δεξιάς στη Γαλλία, τοποθετημένος εναντίον των ισλαμιστών και εναντίον του γάμου των ομοφυλόφιλων που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Γαλλία. Πρώην αλεξιπτωτιστής, εντάχθηκε από μικρός στην ακροδεξιά νεολαία. Εγραψε πολλά βιβλία, μεταξύ των οποίων η Κριτική στην ιστορία της Αντίστασης, και Ιστορία του Γερμανικού Φασισμού

Στην επιστολή που άφησε στην Παναγία των Παρισίων ο Βενέρ γράφει μεταξύ άλλων:

«Η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει την ηθική της θέλησης, δίνω τέλος στη ζωή μου για να ξυπνήσω τις κοιμισμένες συνειδήσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ