Τον Τσετσένο θα υποδυθεί ο νέος μεγάλος Ρώσος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ - iefimerida.gr

Τον Τσετσένο θα υποδυθεί ο νέος μεγάλος Ρώσος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Τον Τσετσένο θα υποδυθεί ο νέος μεγάλος Ρώσος ηθοποιός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα σοβαρά παίρνει το ρόλο του ως Ρώσου πολίτη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ ο οποίος έχει πλέον παραμάσχαλα το διαβατήριο που του έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ετοιμάζεται, μετά το καφενείο που θέλει να ανοίξει, να υποδυθεί έναν Τσετσένο σε κινηματογραφική ταινία.

Ο Γάλλος ηθοποιός θα υποδυθεί έναν Τσετσένο πατέρα που αναζητεί δικαίωση για το θάνατο του γιου του, ωστόσο, δύσκολο θεωρείται η υπόθεση της ταινίας να πηγαίνει κόντρα στον Ρώσο πρόεδρο ο οποίος έχει δεχθεί έντονη κριτική για τους χειρισμούς του στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Η Τσετσενία έχει ουσιαστικά καταστραφεί έπειτα από πολλά χρόνια ένοπλων συγκρούσεων με τη Μόσχα, καθώς διεκδικεί την αυτονομία της, ενώ και ο τωρινός ηγέτης της που στηρίζεται από το Κρεμλίνο κατηγορείται από πολλούς για εγκλήματα πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγάλος Γάλλος ηθοποιός έχει βρεθεί στο στόχαστρο έπειτα από τις αντιρρήσεις που εξέφρασε για το νόμο του Φρανσουά Ολάντ που επιδιώκει υπερφορολόγηση των πλουσίων, ενώ έπειτα από το φλερτ του με το Βέλγιο κατέληξε να πάρει τη ρωσική υπηκοότητα με τις επευφημίες του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ δήλωσε σήμερα ότι οι τσετσενικής καταγωγής αδελφοί που κατηγορούνται για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης είχαν ανατραφεί ως Αμερικανοί και οι κάτοικοι της αυτόνομης ρωσικής περιοχής της Τσετσενίας δεν θα πρέπει να κατηγορούνται για την υπόθεση αυτή.

Ο ηθοποιός φαίνεται να απηχεί τα σχόλια του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ, με τον οποίο διατηρεί κοινωνικές σχέσεις.

«Ημουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν πραγματοποιήθηκε η τρομοκρατική ενέργεια στη Βοστώνη. Συμφωνώ με τον Ραμζάν Καντίροφ ο οποίος είπε ότι οι αδελφοί Τσαρνάεφ έχουν μεν τσετσενικό επίθετο αλλά ανατράφηκαν ως Αμερικανοί», δήλωσε ο Ντεπαρντιέ σε συνέντευξη Τύπου.

«Εσείς (οι Τσετσένοι) δεν φέρετε καμία ευθύνη», τόνισε ο Ντεπαρντιέ που βρίσκεται στην Τσετσενία για να γυρίσει μια ταινία στη ρωσική περιοχή του Βορείου Καυκάσου.

Ο Καντίροφ, ο οποίος έχει επικριθεί για τη σιδηρά πυγμή με την οποία κυβερνά, δήλωσε ότι απαιτούνται σκληρές πολιτικές στην Τσετσενία για τον έλεγχο της ισλαμιστικής βίας στο Βόρειο Καύκασο, όπου οι αντάρτες επιδίδονται καθημερινά σε βίαια επεισόδια για να δημιουργήσουν ένα ισλαμικό κράτος.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί πάντως ότι η Τσετσενία είχε τον οποιοδήποτε σύνδεσμο με τους αδελφούς Τσαρνάεφ, οι οποίοι κατηγορούνται για τις εκρήξεις που προκάλεσαν το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 264 άλλων στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ