Ο γερμανικός Μινώταυρος θα «τρώει» κάθε χρόνο 5.000 Ισπανούς εργάτες - iefimerida.gr

Ο γερμανικός Μινώταυρος θα «τρώει» κάθε χρόνο 5.000 Ισπανούς εργάτες

Ο Γερμανικός Μινώταυρος θα «τρώει» κάθε χρόνο 5.000 Ισπανούς εργάτες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμφωνία για την καταπολέμηση της ανεργίας υπέγραψαν Γερμανία και Ισπανία με στόχο τη στήριξη της απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης νεαρών Ισπανών που δυσκολεύονται να έχουν επαγγελματικό μέλλον στη χώρα της Ιβηρικής.

Στην Ισπανία η ανεργία έχει φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ, είναι η πιο υψηλή στην Ευρώπη, μαζί με την Ελλάδα, και το μέλλον εκατομμυρίων εργαζομένων διαγράφεται δυσοίωνο.

Με τη συμφωνία που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις Γερμανίας και Ισπανίας, κάθε χρόνο 5.000 νεαροί Ισπανοί θα πηγαίνουν στη Γερμανία για να επωφεληθούν από ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης ή από ειδικευμένες θέσεις εργασίας.

Ηδη πριν από μερικές εβδομάδες η ίδια η Ανγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι μέχρι το 2025 η Γερμανία θα χρειαστεί έξι εκατομμύρια επιπλέον εργαζόμενους, καλώντας τις χώρες της Ευρώπης να «συμμορφωθούν» και να της στείλουν εργατικά χέρια.

Η πρώτη πράξη των νέων «γκασταρμπάιτερ» γίνεται μέσω Ισπανίας, με την υπουργό Εργασίας της χώρας Φάτιμα Μπάνιεθ να δηλώνει ότι η συμφωνία βασίζεται «στην ειλικρινή και αποφασιστική υποστήριξη από τις γερμανικές δημόσιες διοικήσεις προς τους νέους που θέλουν να εκπαιδευτούν ή να αποκτήσουν μια ειδικευμένη απασχόληση τα προσεχή χρόνια».
Οπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συμφωνία αυτή αφορά εξάλλου τη «διατήρηση μιας κοινής θέσης για τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες» που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση της απασχόλησης των νέων, κυρίως τη χρηματοδότησή της, προσθέτει το υπουργείο.

Σημειωτέον ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία του συντηρητικού Μαριάνο Ραχόι ξεπερνάει το 27%, ενώ στις ηλικίες 16 έως 24 ανέρχεται έως και το 57,22%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ