Δόθηκαν εξηγήσεις, αλλά δεν ακυρώνεται το λάθος θέμα στα Μαθηματικά

Τις αναγκαίες διευκρινίσεις για τη δίκαιη αντιμετώπιση των υποψηφίων από τα Εσπερινά Λύκεια που εξετάστηκαν στα Μαθηματικά, απέστειλε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων προς τα βαθμολογικά κέντρα.

Η επιτροπή ενημέρωσε πως στο θέμα Δ3 του μαθήματος "Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας" των Εσπερινών Λυκείων, όπου εξετάστηκαν περίπου πεντακόσιοι υποψήφιοι, δόθηκε μία ασύμβατη υπόθεση, η οποία, ωστόσο, «ουδόλως επηρεάζει την επίλυση του θέματος».

«Η ΚΕΕ με οδηγία της προς τα Βαθμολογικά Κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων» συμπληρώνει η ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων.

Από την πλευρά τους, πηγές του υπουργείου Παιδείας επισημαίνουν πως το συγκεκριμένο θέμα αντιστοιχεί σε 8/100 της συνολικής βαθμολογίας του μαθήματος.

«Η ασύμβατη υπόθεση που δόθηκε σε αυτό το θέμα, ουδόλως επηρεάζει την επίλυση του θέματος. Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, με οδηγία της προς τα βαθμολογικά κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων, όπως σε ανάλογες περιπτώσεις έχει συμβεί κατά τα προηγούμενα χρόνια», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ