Πρώτο μπλόκο της ΕΠΟ για τους φακέλους αδειοδότησης Παναθηναϊκού και ΠΑΣ Γιάννινα - iefimerida.gr

Πρώτο μπλόκο της ΕΠΟ για τους φακέλους αδειοδότησης Παναθηναϊκού και ΠΑΣ Γιάννινα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά της αδειοδότησης τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και του ΠΑΣ Γιάννινα εισηγήθηκε ο επικεφαλής της επιτροπής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Ανδρέας Δημητρίου. Οι φάκελοι των δύο ομάδων εξετάστηκαν σήμερα στα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και οι πληροφορίες αναφέρουν πως κρίθηκαν ελλιπείς.

Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού το «αγκάθι» φέρεται να είναι η έλλειψη εγγυητικής επιστολής που απαιτείται για τη συμμετοχή μιας ομάδας στο πρωτάθλημα και κατ επέκταση στην Ευρώπη, αφού τα κριτήρια αδειοδότησης είναι κοινά. Το ύψος της αδειοδότησης εξαρτάται από τα οικονομικά στοιχεία του κάθε συλλόγου.

Η εξέταση του φακέλου του Παναθηναϊκού διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες και ήταν αρκετά... επεισοδιακή με τους ανθρώπους των «Πρασίνων» να αποχωρούν εκνευρισμένοι από τη στάση των μελών της επιτροπής. Ο Γιάννης Αλαφούζος που ήταν παρόν στη διαδικασία, πάντως, τόνισε πως δεν ανησυχεί.

Ανάλογο ήταν το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και στο φάκελο του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ λέγεται πως δεν ήταν ολοκληρωμένα σύμφωνα με τις προσταγές της UEFA. Η αρνητική εισήγηση του κ. Δημητρίου, πάντως, δεν αποτελεί κάποια τρομερή είδηση, αφού ο επικεφαλής της επιτροπής σχεδόν πάντα γνωμοδοτεί αρνητικά όταν από τους φακέλους των ΠΑΕ λείπει έστω και ένα από τα απαιτούμενα χαρτιά.

Αν η απόφαση της επιτροπής αδειοδοτήσεων (βγαίνει την Παρασκευή) είναι αρνητική, οι δύο ομάδες πρόκειται να κάνουν έφεση. Αν δεν δικαιωθούν ούτε κι εκεί στην Ευρώπη θα παίξει η Ξάνθη.

Εντύπωση στη σημερινή πρώτη μέρα εκδίκασης φακέλων στην ΕΠΟ ήταν η απουσία του Αρη από τη σχετική διαδικασία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν παρέστη, διότι η υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα δεν της επιτρέπει να πάρει άδεια, διότι η FIFA, άρα και η UEFA δεν επιτρέπει την προσφυγή σε πολιτικά δικαστήρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ