Ανιχνευτής μετάλλων για τους βουλευτές – Ποιος όμως θα τους αφοπλίζει; - iefimerida.gr

Ανιχνευτής μετάλλων για τους βουλευτές – Ποιος όμως θα τους αφοπλίζει;

Ανιχνευτής μετάλλων για τους Βουλευτές – Κανείς δεν γνωρίζει όμως ποιος θα τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύσκεψη έγινε το μεσημέρι στη Βουλή υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τη συμμετοχή των αντιπροέδρων του Σώματος για να αποτιμηθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να εφαρμόζεται πλέον κατά γράμμα ο κανονισμός της Βουλής όσον αφορά την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά μελών του Κοινοβουλίου, ανεξαρτήτως κομμάτων.

Μάλιστα, έγινε δεκτή και η πρόταση της επιτροπής κοινοβουλευτικής δεοντολογίας για να γίνουν συστάσεις στους βουλευτές όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται ντυμένοι στις εργασίες της Ολομέλειας.

Στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκε και η πρόταση της Φωτεινής Πιπιλή για απαγόρευση της οπλοφορίας των βουλευτών εντός της Βουλής, χωρίς όμως να ληφθεί κάποια απόφαση. Ομως λίγη ώρα μετά το τέλος της σύσκεψης η κεντρική είσοδος της Βουλής έκλεισε με μια μπλε κορδέλα με σκοπό όλοι όσοι θέλουν να μπουν στο κτίριο οπλοφόροι και μη, να περνούν υποχρεωτικά από τη μαγνητική πύλη ελέγχου του κτιρίου και να μην την παρακάμπτουν.

Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι τι θα γίνει όταν το μηχάνημα αρχίσει να χτυπάει σε βουλευτές που έχουν στην τσάντα τους όπλο η μεταλλικά αντικείμενα καθώς οι αστυνομικοί της Βουλής υποστηρίζουν ότι αν δεν αλλάξει ο Κανονισμός με βάση τον οποίο η είσοδος και κίνηση του βουλευτή στο κτίριο γίνεται χωρίς περιορισμό δεν μπορούν να κάνουν κανέναν έλεγχο.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως και άλλες φορές στο παρελθόν η συγκεκριμένη είσοδος είχε κλείσει με μπλε κορδέλα αλλά λίγο καιρό αργότερα το μέτρο ατόνησε και η κορδέλα μπήκε στην αποθήκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ