Ελληνας επιστήμονας παρουσιάζει στο CERN νέες τεχνολογίες για πάσχοντες από Αλτσχαιμερ - iefimerida.gr

Ελληνας επιστήμονας παρουσιάζει στο CERN νέες τεχνολογίες για πάσχοντες από Αλτσχαιμερ

Ελληνας επιστήμονας παρουσιάζει στο CERN νέες τεχνολογίες για πάσχοντες από Αλτσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτοποριακές μεθόδους για τους πάσχοντες απο Αλτσχαιμερ θα παρουσιάσει Ελληνας νευρολόγος στην επιστημονική κοινότητα του Ινστιτούτου Cern και στην επιστημονική ομάδα για τη νόσο Αλτσχάιμερ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στις 23 Μαΐου.

ΟΙ νέες τεχνολογίες που θα παρουσιάσει ο διακεκριμένος Ελληνας νευρολόγος Κωνσταντίνος Πετσάνης θα βοηθήσουν τους πάσχοντες από Αλτσχάιμερ να προσαρμοστούν στο περιβάλλον.

Στις μεθόδους που θα παρουσιάσει ο κ. Πετσάνης, συμπεριλαμβάνονται εικονικά ταξίδια, επίσκεψη του γιατρού μέσα από την οθόνη του υπολογιστή, θεραπευτικό κατοικίδιο ζωάκι-ρομπότ και ύπνος σε παλλόμενο στρώμα, ακούγοντας μουσική κάτω από ένα φωτισμό που τους ηρεμεί.

Τα νέα αυτά μοντέλα διαχείρισης της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ μπορούν να εφαρμοστούν συνδυαστικά με τη φαρμακευτική αντιμετώπιση.

Οπως εξηγεί ο κ Πετσάνης μιλώντας στο ΑΜΠΕ «Δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ. Η νόσος αντιμετωπίζεται μόνο κατά 20-30% με τα φάρμακα. Από 'κει και πέρα, η αντιμετώπιση έχεινα κάνει με το περιβάλλον, δηλαδή με τους τρόπους επανένταξης των ασθενών στην κοινωνία, καθώς αυτοί δεν έχουν πλέον τα αισθητήρια που είχαν παλιά. Αντί να 'ποτίζουμε' τους ασθενείς με αντιψυχωσικά και αγχολυτικά, τα οποία - ιδίως κατά τους θερινούς μήνες - αυξάνουν την πιθανότητα των εγκεφαλικών, θα πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να προσαρμοστούν με το περιβάλλον. Αυτή τη δυνατότητα μας την προσφέρουν τα εργαλεία της τεχνολογίας»

Εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο του απηύθυνε πρόσκληση το CERN, ο κ Πετσάνης δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην όταν δέχτηκα αυτή την πρόσκληση. Στη συνέχεια, όμως, μου εξήγησαν ότι το CERN ενδιαφέρεται για τη νόηση και την τεχνολογία και ειδικά για την τεχνολογία που σχετίζεται με την υγεία. Είναι μεγάλη τιμή για έναν Έλληνα επιστήμονα να δέχεται πρόσκληση από το CERN»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ