Οταν ο φωτογραφικός φακός τολμά να απαθανατίσει τις ρυτίδες της «εθνικής Χόλιγουντ» [εικόνες] - iefimerida.gr

Οταν ο φωτογραφικός φακός τολμά να απαθανατίσει τις ρυτίδες της «εθνικής Χόλιγουντ» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο φωτογράφος Martin Schoeller έπεισε την «εθνική ομάδα» του Χόλιγουντ να στηθεί μπροστά στο φωτογραφικό του φακό και να αποτυπώσει τα «κοντινά» τους μαζί με όλες τους τις ανασφάλειες.

Πρόκειται για μία από τις πιο ανατρεπτικές φωτογραφήσεις των τελευταίων ετών, όχι λόγω concept αλλά εξαιτίας της απόφασης που πήραν 75 διάσημοι να ποζάρουν χωρίς οι φωτογραφίες τους να περάσουν στη συνέχεια από επεξεργασία.

Το βιβλίο του βραβευμένου φωτογράφου αποτελείται από πορτρέτα διάσημων και μη, όλα σε υψηλή ανάλυση, απογυμνωμένα από ρετούς και επεξεργασίες.

Τα πρόσωπα λειτουργούν σαν τοπογραφικά τοπία: κάθε φυλή φανερώνει τις ιδιαιτερότητές της σε χρώμα, υφή και χαρακτηριστικά προσώπου, κάθε μικρή ρυτίδα έκφρασης φανερώνει το «ταξίδι» του ιδιοκτήτη της.

«To φωτογραφικό close-up είναι ίσως η πιο αγνή μορφή της προσωπογραφίας, δημιουργώντας μια αντιπαράθεση μεταξύ του θεατή και του θέματος, που η καθημερινή αλληλεπίδραση καθιστά αδύνατη ή το λιγότερο αγενή», λέει ο ίδιος για τη συγκεκριμένη του δουλειά, και μας προτρέπει να τους κοιτάξουμε άφοβα κι επίμονα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ