Ποινικό αδίκημα ο ναζιστικός χαιρετισμός και το «Seig Heil» στη Γερμανία [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποινικό αδίκημα ο ναζιστικός χαιρετισμός και το «Seig Heil» στη Γερμανία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρά και παραδειγματικά τιμωρούνται στη Γερμανία όσοι πολίτες χαιρετίσουν ναζιστικά ή φωνάξουν κάποιον χαιρετισμό όπως το «Heil Hitler» και το «Sieg Heil», καθώς εκτός από το πρόστιμο μπορεί και να υπάρξει ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με τις παραγράφους 86 και 130 του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα, όποιος χαιρετίσει ναζιστικά υψώνοντας το δεξί του χέρι, έχει παρανομήσει και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός Γερμανού, ο οποίος υπό την επήρεια αλκοόλ φώναξε «Sieg Heil» και χαιρέτισε ναζιστικά. Το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 70 ημερών η οποία ήταν εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, αναφέρει η εφημερίδα Giessener Allgemeine πριν έξι μήνες, ενώ σε άλλη περίπτωση τον Δεκέμβριο, σε άλλον νεαρό για παρόμοια περίπτωση, επεβλήθη ποινή φυλάκισης 20 ημερών η οποία ήταν εξαγοράσιμη προς 30 ευρώ την ημέρα, αναφέρει ο enikos.

Στην Ελλάδα, βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν χαιρετίσει επανειλημμένα υψώνοντας το δεξί χέρι αν και υποστηρίζουν ότι ο χαιρετισμός προέρχεται από το καθεστώς Μεταξά, ενώ παράλληλα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, έχει τατουάζ στο οποίο αναγράφεται «Sieg Heil», με τον βουλευτή να υποστηρίζει ότι το έκανε σε νεαρή ηλικία γιατί «του άρεσε η γραμματοσειρά», χωρίς ποτέ να τους επιβληθούν ποινές.

Ποινικό αδίκημα ο ναζιστικός χαιρετισμός και το «Seig Heil» στη Γερμανία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ποινικό αδίκημα ο ναζιστικός χαιρετισμός και το «Seig Heil» στη Γερμανία [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ